Чергова щорічна сесія науково-педагогічних працівників НТУУ "КПІ" пройшла в Центрі культури та мистецтв 29 серпня 2013 р.

На початку засідання перший проректор НТУУ "КПІ" академік НАН України Ю.І.Якименко тепло привітав присутніх з 22-ю річницею незалежності України та новим 2012/13 навчальним роком. Хвилиною мовчання учасники засідання вшанували пам'ять викладачів та співробітників університету, які пішли із життя протягом минулого навчального року.

Із доповіддю про підсумки роботи колективу університету у 2012/13 н.р. виступив ректор НТУУ "КПІ" академік НАН України М.З.Згуровський. Він поінформував про перші кроки щодо реалізації стратегії розвитку НТУУ "КПІ" на 2012–2020 роки в напрямі фундаменталізації інженерної освіти, забезпечення її інноваційності, підвищення якості навчання. Ректор наголосив на необхідності підсилення міждисциплінарності та інноваційності навчання, зміцнення міжфакультетських та міжкафедральних зв'язків, модернізації програм і планів підготовки, гармонізації підготовки фахівців з ринком праці, формування професійної, висококультурної, фізично здорової молоді, патріотів своєї країни. У доповіді також були охарактеризовані інші напрями діяльності університету – наукова, міжнародна, господарська. Наприкінці доповіді ректор сформулював основні орієнтири на новий навчальний рік і на ближче майбутнє з усіх напрямів діяльності уні­верситету (повністю текст доповіді подаємо на 2, 3 та 4-й шпальтах).

На завершення засідання ректор привітав переможців щорічного конкурсу НТУУ "КПІ" на кращий підручник, посібник та монографію і вручив їм дипломи лауреатів.

Першу премію отримали професор ННК "ІПСА" д.т.н. Наталія Дмитрівна Панкратова і професор ННК "ІПСА" д.т.н. Михайло Захарович Згуровський за монографію "Системный анализ. Проблемы, методология, приложения". Другі премії отримали професор ФЕЛ д.ф.-м.н. Юрій Михайлович Поплавко, доцент ФЕЛ к.т.н. Валентин Іванович Ільченко, професор ФТІ д.т.н. Сергій Олександрович Воронов , професор ФЕЛ д.т.н. Юрій Іванович Якименко, с.н.с. ФЕЛ к.ф.-м.н. Лариса Петрівна Переверзєва за навчальний посібник "Фізичне матеріалознавство" в 4-х частинах; професор ІХФ д.т.н. Ярослав Микитович Корнієнко, професор ІХФ д.т.н. Юрій Юхимович Лукач, професор ІХФ д.т.н. Ігор Олегович Мікульонок , доцент ІХФ к.т.н. Віталій Леонідович Ракицький, доцент ІХФ к.т.н. Геннадій Леонідович Рябцев за підручник у 2-х частинах "Процеси та обладнання хімічної технології".

Інф. “КПІ”

Дата події