Одним із найпопулярніших видів спортивних командних змагань завжди була і залишається естафета. Це свято здоров’я, море задоволення та позитиву, де немає переможених. Найголовніше – командний дух. Сьогодні такий вид входить до програми змагань із багатьох видів спорту, в тому числі й Олімпійських ігор.

16 квітня 2013 року на футбольному полі спорткомплексу НТУУ «КПІ» у рамках Спартакіади університету пройшла легкоатлетична естафета 5 х 200 м. У ній взяли участь представники 18 факультетів – по 3 хлопці та 2 дівчини. Кожний учасник команди долав одне коло стадіону. Після години змагань були визначені переможці. Перше місце посіла команда Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації з часом 3.01,0. Друге місце – Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації з часом 3.03,0. Третє місце поділили міжуніверситетський  медико-інженерний факультет та факультет менеджменту  та  маркетингу з часом 3.09,0.

Цьогорічне змагання запам’яталося своєю яскравістю та чудовим настроєм учасників. Їм навіть не завадив дощ з калюжами, який передував весняній спеці. Естафета була надзвичайно видовищною, адже рівень фізичної підготовки студентів був приблизно однаковий. Незалежно від завойованих місць задоволеними  залишилися всі учасники. Адже, дійсно, головне не перемога, а участь. А ще важливіше оздоровлення духу та тіла людини, вміння працювати в команді, моральна насолода азартом конкуренції, підтримка друзів й бажання показати себе.

Надія Прус, головний суддя змагань, старший викладач кафедри спортивного вдосконалення

Дата події