У Картинній галереї НТУУ «КПІ» на початку квітня відкрилася виставка живопису випускниці нашого університету Юлії Циганенко. Яскраве розмаїття квітів та пейзажів приваблює глядачів, створює атмосферу творчості, додає наснаги й гарного настрою.

Юля родом з Київщини – квітучого, багатого традиціями краю. Талановита дівчина одночасно навчалася в загальноосвітній, художній та музичній школах. Вона була переможницею багатьох мистецьких конкурсів та олімпіад. У сьомому класі відбулася її перша персональна художня виставка. Це були переважно копії пейзажів відомих художників та власні етюди.

В 11-му класі було прийнято рішення вступати до КПІ. Тож у 2004 р. ІЕЕ поповнився ще однією студенткою. Напружені студентські роки не лишали часу для малювання. «До п’ятого курсу я взагалі не брала до рук пензля, – розповідає Юлія. – Та одного весняного дня, прогулюючись Андріївським узвозом, зупинилася біля виставлених там картин і відчула неймовірний сум, адже й сама могла б творити не гірше. Того ж дня купила олійні фарби та все необхідне й почала працювати. Через півроку взяла участь у творчому конкурсі «Таланти КПІ», де стала переможницею в номінації «Живопис».

«Бажання малювати квіти з’являється, коли розквітає мамин садок! Її квіти не можуть залишити мене байдужою. По весні, коли все оживає, розквітає, зеленіє, відчуваю найбільше натхнення», – ділиться Юлія.

Роки, проведені в КПІ, випускниця згадує з теплотою, хоча зазначає, що творчим людям непросто навчатися в технічних ВНЗ. З 2010 р. Ю.Циганенко працює на Фастівському пивзаводі «Пивоварня Зіберта» оператором лінії харчової продукції. Зичимо талановитій дівчині творчих успіхів та гідного визнання.

Н.Вдовенко

Дата події