У картинній галереї факультету соціології і права ім. Веніаміна Кушніра відбулася виставка акварелей "Краєвиди України" відомого київського художника Ігоря Голобуцького, організована за сприяння Музею шістдесятництва. Це вже третя виставка, здається, з нескінченного багатолітнього творчого добутку художника.

Ігор Володимирович – щирий патріот України і свої переконання реалізує конкретними справами на ниві культури. Він співак славнозвісних хорів "Жайворонок" і "Гомін". Працював у керівних органах Всеукраїнського товариства "Просвіта" та в Музеї шістдесятництва.

У Карпатах, с.ВиженкаТворче кредо митця – романтично-ліричний реалізм і намагання увічнити у своїх творах красу всіх природних ландшафтів України і її видатних архітектурних пам'ятників.

Художника цікавлять миттєво-урочисті стани природи, і він майстер віртуозного їх втілення у дуже складній техніці акварелі. Щоб відчути це – досить помилуватися його творами "Світанок", "На вечерню риболовлю", "Приморозило", "Вітряний день", "Останній промінь".

Його твори демонструють, що митець працює від світанку аж до останнього проміння сонця. Секрет його майстерності – наполеглива праця, яка, за його словами, "аж ніяк не втомлює, а тільки надихає і хочеться наступного дня встигнути намалювати те, що не встиг вчора, і так день за днем".

2. Кирилівська церква на  КуренівціІгор Володимирович – невтомний подорожній. "Річна норма" – Київщина, Карпати, Крим. Напрошуюся до нього в компанію на пленер у рідні Карпати. Для мене вони втілення епосу, а для нього – ліричні. І так хочеться написати акварелі, бо твори Ігоря Володимировича надихають, він помічає у природі таку таємну красу, що і мені хочеться її побачити.

Творчої наснаги Вам і многія літа, вельмишановний Ігоре Володимировичу.

Г.Ю.Гриценко, зав. лабораторії естетики ФСП, член Національної спілки художників України
фото: 1. І.І. Федорова, І.В. Голобуцький, Г.Ю.Гриценко
2. Кирилівська церква на Куренівці
3. У Карпатах, с.Виженка