Чергове засідання Вченої ради НТУУ "КПІ" відбулося 3 грудня 2012 р. Перед його початком головуючий ректор М.З.Згуровський привітав співголову Асоціації випускників КПІ В.А.Масола з днем народження, а проф. В.С.Дідковського – з нагородженням орденом "За заслуги" III ступеня. Далі ректор вручив нагороди переможцям конкурсу на кращу академічну групу.

Першим питанням порядку денного за доповіддю першого проректора Ю.І.Якименка Вчена рада затвердила правила прийому до університету у 2013 році. З Правилами можна ознайомитися на сайті НТУУ "КПІ" – http://kpi.ua/rule.

Далі Вчена рада заслухала інформацію проректора з наукової роботи М.Ю.Ільченка про підготовку наукових кадрів і ухвалила рішення, де зазначено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності випуску з аспірантури і створення умов для завершення роботи над дисертацією аспірантами випускного року.

У рішенні, зокрема, вказано на необхідність звітування аспірантів про виконання індивідуальних планів не менше, ніж двічі на рік. Визнано за доцільне не залучати до керівництва аспірантами прийому 2013 року наукових керівників – докторів наук, що мають чотири і більше випускників аспірантури, які не захистили дисертації, і наукових керівників – кандидатів наук, що мають два і більше випускників аспірантури, які не захистили дисертації. Департаменту міжнародного співробітництва пропонується здійснити заходи щодо активізації обміну науково-технічними виданнями з іноземними партнерами нашого університету. Головним редакторам наукових фахових видань, що видаються підрозділами НТУУ "КПІ", доручено завершити здійснення заходів щодо відповідності видань новим вимогам згідно з наказом МОНмолодьспорту України №1111 від 12.10.2012 р., а також щодо реєстрації видань у наукометричних базах даних. За результатами здійснення цих заходів буде прийнято рішення про подальше фінансування видань. Департаменту науки та інноватики доручено організувати впровадження системи Відкритого доступу до наукових видань університету.

За доповіддю проректора з наукової роботи М.Ю.Ільченка Вчена рада затвердила підсумки конкурсів "Викладач-дослідник – 2012" та "Молодий викладач-дослідник – 2012".

На завершення засідання були розглянуті конкурсні та поточні питання.