Чергові засідання Вченої ради університету відбулися 31 серпня та 3 вересня 2012 р.

Засідання 31 серпня розпочалося з того, що перший проректор Ю.І.Якименко надав слово голові Секції випускників КПІ в Польщі Янушу Фуксі. Пан Януш прибув спеціально для того, щоб вручити Золоті відзнаки Інженерного товариства двом нашим деканам. Після вручення Юрій Іванович тепло привітав І.М.Астреліна та П.О.Киричка з отриманням нагород.

Основним питанням засідання була організація та проведення конкурсу на заміщення посад професора. Доповідав Ю.І.Якименко. Спочатку Юрій Іванович зауважив, що це позачергове засідання Вченої ради, адже у зв'язку з новим пенсійним законодавством у нас виникли певні проблеми з тими, хто отримує наукові пенсії. Постало завдання: пов'язати документи, з якими працюємо, і ті конкурсні процеси, які ми проводимо, щоб вони не суперечили чинному законодавству. Після цього відбулося таємне голосування.

У поточних справах за доповіддю заступника начальника з навчальної і наукової роботи ВІТІ полковника В.В.Романюка було розглянуто питання про збільшення замовлення на підготовку студентів за програмою "Офіцер запасу" у ВІТІ НТУУ "КПІ".

Засідання Вченої ради НТУУ "КПІ" 3 вересня розпочалося з вручення атестатів професора та нагородження почесними відзнаками. Після цього головуючий ректор НТУУ "КПІ" професор М.З.Згуровський привітав ювілярів: М.К.Родіонова, Н.Д.Панкратову, Л.П.Гермаш, Ю.І.Горобця, М.Д.Гераїмчука, В.Г.Колобродова, П.В.Круша та С.Ф.Теленика. Ректор висловив вдячність професору М.В.Печенику за плідну роботу на посаді проректора з адміністративно-господарської роботи. Нині М.В.Печеник повернувся до науково-педагогічної роботи і очолить  Центр перспективного розвитку НТУУ "КПІ".

Першим питанням порядку денного за доповіддю першого проректора Ю.І.Якименка Вчена рада розглянула підсумки прийому студентів у 2012 р.

З другого питання проректор з науково-педагогічної роботи Г.Б.Варламов виніс на розгляд створення Центру міжнародної освіти. Геннадій Борисович повідомив, що Центр міжнародної освіти створюється з метою покращення підготовки іноземних громадян. Також він інформував про склад та зміни у структурі Центру. Реорганізація викликана тим, що значно зменшилася кількість іноземних студентів. Для виправлення ситуації потрібні значні структурні зміни.

На завершення засідання Вчена рада розглянула конкурсні та поточні справи.

А.А.Мельниченко, вчений секретар НТУУ "КПІ"