21 травня 2012 р. відбулось розширене засідання профспілкового комітету співробітників НТУУ "КПІ" за участю профоргів груп, ректора університету та головного бухгалтера. Розглядалося єдине питання – недофінансування університету й можливі дії профкому в цій ситуації.

На початку засідання голова профкому В.І.Молчанов повідомив, що наказом міністра освіти і науки, молоді та спорту України №187-к від 18 травня академіка НАН України, д.т.н., професора М.З.Згуровського призначено ректором НТУУ "КПІ" терміном на сім років. Учасники за­сідання привітали цю подію бурхливими оплесками.

У своєму виступі ректор назвав основні причини виникнення недофінансування в університеті: 1) недофінансування фонду заробітної плати на 26 млн грн на 2012 р. з основного фонду держбюджету по університету; 2) підвищення оплати комунальних послуг, викликане, зокрема, виведенням з-під державної власності комунальних підприємств тепло-, енерго- та водопостачання. М.З.Згуровський наголосив, що не підтримує звуження соціальних гарантій співробітників університету.

За результатами обговорення було прийнято рішення про створення на паритетних засадах спільної комісії адміністрації та профкому, якій доручено вжити всіх заходів, у тому числі вступити в активну фазу переговорів з органами державної влади, аби не допустити скорочення штату працівників та відправлення їх у неоплачену відпустку. У випадку ігнорування проблем університету було підтримано пропозицію щодо проведення акцій протесту відповідно до чинного законодавства.

 

За інформацією профкому співробітників