Гавриш Анатолій Павлович (23.04.1934, Одеса - 30.09.2015, Київ) - доктор технічних наук, професор кафедри технології машинобудування, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, відомий в Україні та за її межами вчений у галузі технології машинобудування.

Його плідний трудовий  шлях нерозривно пов'язаний з КПІ. У період 1975-1979 рр. за сумісництвом працював на посаді штатного професора Київського політехнічного інституту, з січня 1979 р. до травня 1999 р. очолював кафедру технології машинобудування, де й нині обіймає посаду професора.

Анатолій Павлович – заслужений професор НТУУ "КПІ" (1998 р.), почесний професор НТУ "Харківський політехнічний інститут", заслужений професор Донбаської державної машинобудівної академії. У 1989 році професору Анатолію Гавришу присвоєно почесне звання "Заслужений діяч науки і техніки України". У 1996 році йому було присуджено Державну премію України в галузі науки і техніки. Професор А.П. Гавриш нагороджений трьома медалями та довічною Державною стипендією Президента України.

В 2012 році за багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків, особистий внесок в економічну, науково-технічну, соціально-культурну, громадську та інші сфери діяльності та заслуги у сприянні розвитку Житомирського державного технологічного університету (ЖДТУ) йому було присвоєно звання "Почесний професор ЖДТУ".