Наприкінці року прийнято підводити підсумки, і дуже приємно, коли вони вагомі. Зокрема, на кафедрі фізики металів ІФФ. Професора цієї кафедри Світлану Михайлівну Волошко визнано переможцем університетського рейтингу 2011 р. "За наукові досягнення студентів". Студенти цієї кафедри вже багато років вирізняються свою активністю в наукових дослідженнях (у т.ч. і за міжнародними проектами) та мобільністю у набутті знань. Зокрема, підопічні Світлани Михайлівни за останній рік принесли в скарбничку кафедри такі досягнення: Анна Олешкевич – Премію НАН України за кращу науково-дослідну роботу серед студентів вищих навчальних закладів (цикл робіт "Термостимульований масоперенос та структурно-фазові перетворення в нанорозмірних плівкових системах на основі міді"); А. Олешкевич та А. Тинькова – перемогу у Всеросійському конкурсі дипломних проектів, дипломних робіт і магістерських дисертацій у галузі матеріалознавства та ін.

Вихованці кафедри  систематично отримують гранти на наукове стажування, приміром, цього року – в Угорщину, Японію, Швецію, Німеччину. Студентка М. Вережак у вересні стажувалася в Національному інституті матеріалознавства  Японії, а наприкінці року отримала грант на піврічне стажування в Угорщині; аспірантки А. Олешкевич та А. Тинькова  стажувалися в лабораторії Ангстрема університету м. Уппсала (Королівство Швеція); магістрант І. Владимирський – в університеті м. Дебрецен (Угорщина) та в МІСІС (Російська Федерація). Ставши аспірантом,  він отримав грант Міносвіти Угорщини для стажування на кафедрі фізики твердого тіла університету м. Дебрецен протягом трьох місяців. Студент М. Думчев за підтримки ДААД стажувався в університеті м. Льонебург (Німеччина).

Тож реалізуючи принцип: і чужого научатись, і свого не забувати, вихованці кафедри фізики металів гідно презентують НТУУ "КПІ" у світі та успішно набувають нового досвіду і знань.

Інф. "КП"