20 жовтня 2011 року в приміщенні ЦКМ НТУУ "КПІ" відбулася Звітно-виборча конференція студентів університету. На ній голова Студентської ради НТУУ "КПІ" Олег Десятов відзвітував за період з жовтня 2010 по жовтень 2011 р.

У конференції взяли участь делегати від студентів усіх факультетів та інститутів, актив Студентської ради та представники адміністрації. На початку конференції ректор НТУУ "КПІ" Михайло Згуровський виступив з вітальним словом, у якому наголосив на важливості демократичних процесів в університеті та ролі, яка відведена студентству в житті соціуму.

Далі голова Студентської ради відзвітував за виконану роботу, відзначивши суттєве покращення якості роботи студентів, зростання кількості проведених проектів, їх масштабів та рівня, а також висловив подяку всім присутнім за їх внесок у розвиток студентського руху в КПІ.

Наступним етапом конференції були вибори нового голови Студентської ради. Крім Олега Десятова, висунув свою кандидатуру ще один претендент – голова Студентської ради ММІФ Кирило Тепляков. Кожен із кандидатів презентував свою передвиборчу програму, і всі бажаючі могли особисто поставити їм свої запитання. У ході голосування було визначено переможця. Ним став Олег Десятов, який набрав 176 голосів. Таким чином, Олег, який обирається вже втретє, ще раз підтвердив довіру до нього всього студентського колективу КПІ.

Конференція, яка є вищим представницьким органом студентів КПІ, також обрала членів Вченої ради та делегатів на конференцію трудового колективу НТУУ "КПІ" (111 студентів) і ухвалила зміни до Положення про студентське самоврядування, які стосувалися діяльності Студентської ради студмістечка.

Варто зазначити, що за останній рік співпраця між усіма студентськими організаціями КПІ – Студентською радою НТУУ "КПІ", студентською радою студмістечка і профкомом – перейшла на новий рівень. Цей факт підтвердила дискусія з приводу виборів нового ректора. Делегати були єдині в намірах відстоювати право студентів на демократичний та прозорий виборчий процес. Тож було створено комісію, до якої увійшли голови студентських організацій Олег Десятов, Євген Юрдига та Андрій Гаврушкевич, яка надалі координуватиме дії студентів з метою відстоювання інтересів КПІ, а також вести діалог з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України від імені студентів.

Заключне слово на конференції взяв проректор з навчально-виховної роботи Геннадій Борисович Варламов. Від імені адміністрації він висловив підтримку дій студентських організацій і подякував усім присутнім за активну життєву позицію і небайдужість до майбутнього КПІ.

Віталій Луговець, заст. головного редактора ГОСС Студради НТУУ "КПІ"

Дата події