Чергове засідання Вченої ради НТУУ "КПІ" відбулося 3 жовтня 2011 р. Перед його початком головуючий ректор НТУУ "КПІ" професор М.З.Згуровський привітав усіх присутніх з Днем працівника освіти. З ювілеями привітав проректора з наукової роботи професора М.Ю.Ільченка і завідувача кафедри екології та технології рослинних полімерів професора М.Д.Гомелю.

Далі ректор М.З.Згуровський вручив атестати професорів завідувачу кафедри телекомунікаційних систем д.т.н. Л.О.Уривському, професору кафедри приладів та систем керування літальними апаратами, д.т.н. В.В.Сухову, завідувачу кафедри металознавства та термічної обробки д.ф.-м.н. Я.В.Зауличному, завідувачу кафедри конструювання електронно-обчислювальної апаратури д.т.н. О.М.Лисенку, завідувачу кафедри видавничої справи та редагування д.н.із соц. комунікацій О.В.Тріщук. Також за багаторічну плідну роботу та значні досягнення в роботі за підсумками 2010-2011 років були нагороджені відзнаками Вченої ради заступники деканів з навчально-виховної роботи, а саме: заступник декана ФЕА к.т.н., доцент П.Л.Денисюк; заступник декана ІФФ к.т.н., доцент О.І.Дудка; заступник декана ФСП к.філос.н., професор І.І.Федорова; заступник директора ІТС к.т.н., професор Є.А.Якорнов. Почесною грамотою за вагомий внесок у розвиток спортивної бази та підтримання спортивних традицій університету нагородили завідувача кафедри спортивного вдосконалення ММІФ к.п.н., доцента Ю.В.Новицького.

Першим питанням порядку денного Вчена рада заслухала доповідь ректора М.З.Згуровського "Щодо розгляду та затвердження перспективної програми розвитку університету на 2011-2020 рр.". У підсумку було ухвалено рішення про передачу програми на розгляд і доповнення всім кафедрам і підрозділам університету для подальшого її затвердження на конференції трудового колективу НТУУ "КПІ".

Наступним розглянули питання "Про впровадження системи "Електронний кампус" в університеті". Доповідачем був перший проректор Ю.І.Якименко і співдоповідачем – директор КБ "Інформаційних систем" А.Й.Савицький. Вони зазначили, що це буде мережа тільки для внутрішнього використання, закрита для зовнішнього доступу і в ній буде вся необхідна інформація та можливості для комунікації між кожним користувачем системи, від студента до ректора. Тобто, вона покликана оптимізувати співпрацю між студентством і викладацьким корпусом, і загалом у внутрішньоуніверситетському середовищі.

Третім питанням заслухали доповідь голови профкому співробітників В.І.Молчанова "Про обрання делегатів на конференцію трудового колективу НТУУ "КПІ"". Пропозиція щодо обрання делегатів була ухвалена одноголосно.

На завершення були розглянуті конкурсні та поточні справи.

С. Смольц