Київський політехнічний приділяє постійну увагу розвитку творчої молоді нашої країни. У рамках програми "Майбутнє України", започаткованої НТУУ "КПІ" разом із КНУ ім.Шевченка та МАН, проводяться конкурси, виставки, олімпіади, спрямовані на пошук, підтримку та розвиток майбутньої технічної еліти України.

28-31 січня ц.р. на базі НТУУ "КПІ" відбувся очний етап Всеукраїнського конкурсу "Intel-Техно Україна". Київська політехніка гостинно зустріла талановитих школярів з Києва та всієї України. Експерти, серед яких були і представники нашого університету, визначили переможців для участі в наступному етапі конкурсу. Кращими визнали тих, хто взявся за розв'язання найбільш актуальних технічних проблем сьогодення за допомогою наукових знань.

Фінал міжнародного конкурсу Intel ISEF 2011 відбувся  8-13 травня в Лос-Анджелесі (США). Продемонструвати свої здобутки зібралися представники багатьох країн світу. Команду України (див. фото), яка складалася з Т.Макарова (м. Сімферополь), О.Древаля (Київ, ліцей №142), О.Мацишина та М.Семенякіна  (Київ, ліцей №145), очолював проректор НТУУ "КПІ" з навчально-виховної роботи проф. Г.Б.Варламов. Почесне 4-те місце в номінації "Прикладні науки" отримав Олег Древаль за проект "Прилад для керування освітлювальними приладами за допомогою радіосигналів".

Тож є всі підстави сподіватися, що лави НТУУ "КПІ" й надалі поповнюватимуться здібними, мотивованими молодими людьми.

Інф. "КП"

Дата події