У квітні 2011 р. директор Українсько-польського центру НТУУ "КПІ", проректор з міжнародних зв'язків С.І.Сидоренко здійснив ряд візитів до польських науково-освітніх інституцій.

У м. Катовіце він побував у Науково-технологічному парку "Euro-Centrum", з яким у вересні 2010 року Науковим парком "Київська політехніка" підписано угоду про співпрацю. Відбулися переговори з президентом центру Р.Тжаскаліком та віце-президентом M.Бобжинським за участю президента Польської освітянської фундації "Perspektywy" В.Сівінського.

Обговорювалися можливості залучення Наукового парку "Київська політехніка" до виконання проектів у сфері відновлювальних джерел енергії та енергозбереження за програмою ЄС "Східне партнерство".

У Катовіце відбулася також зустріч з ректором Сілезького університету проф. В.Банішем – відомим фахівцем у галузі новітніх технологій електронного перекладу, який прагне розвивати співробітництво із вченими нашого університету не тільки в галузі лінгвістики, але і з фізики, біотехнологій, соціології, матеріалознавства. Досягнуто домовленості про створення низки електронних програмно-педагогічних засобів, електронних підручників на основі тих, що вже розроблені вченими і викладачами КПІ.

Відбулася зустріч і обговорення перспектив співпраці з проректором економічного університету м. Катовіце Р.Томанеком.

З ініціативи Українсько-польського центру НТУУ "КПІ" та Польської освітянської фундації "Perspektywy" у вересні 2010 року в Україні пройшов перший етап "Українсько-польського футбольного турніру університетських команд 2010-2012". Другий етап, у якому братиме участь команда нашого університету, пройде з 8 по 14 вересня в польських містах, що вибороли право приймати футбольний турнір УЄФА "Євро 2012" – Варшаві, Познані, Гданську і Вроцлаві. У Варшаві С.І.Сидоренко взяв участь у засіданні організаційного комітету футбольного турніру.

Висловлюємо вдячність президенту Польської освітянської фундації "Perspektywy" Вальдемару Сівінському – співзасновнику Українсько-польського центру – за організацію і фінансову підтримку поїздки директора Українсько-польського центру НТУУ "КПІ" до Польщі та за сприяння в переговорах.

Інф. Українсько-польського центру НТУУ "КПІ"

Дата події