З 30 квітня по 10 травня в НТУУ "КПІ" пройшли заняття Міжнародної весняної науково-освітньої школи за програмою Європейської ради студентів BEST. Упродовж одинадцяти днів молоді люди з 18 країн Європи – Австрії, Німеччини, Хорватії, Сербії, Іспанії, Португалії, Італії, Франції, Бельгії, Польщі, Греції, Молдови, Румунії, Туреччини, Росії, Македонії, Литви та Швеції – опановували дисципліни Міжнародного навчального курсу для студентів тех­нічних ВНЗ "Catch the Wave" ("Лови хвилю").

Як видно з назви курсу, стосувався він техніки і технологій безпровідного зв'язку. Тож учасники Міжнародної школи прослухали лекції з історії радіо, роботи з апаратурою забезпечення безпровідних технологій зв'язку, основ сучасного цифрового телебачення та радіомовлення тощо та відвідали радіостанцію "Kiss FM". Певна річ, познайомилися гості КПІ і зі столицею України та визначними па­м'ятками її історії та культури. А ще – побували на екскурсії в Чернігові.

Питаннями організаційного забезпечення навчання та до­звілля  гостей з Європи, окрім активістів організації BEST, опікувалися профспілкова орга­нізація студентів НТУУ "КПІ", факультет авіаційних і космічних систем і факультет електроніки. 

Як і належить, після закінчення навчання студенти склали іспит, за результатами якого ректор НТУУ "КПІ" академік НАН України Михайло Згуровський видав кожному з них сертифікат із зазначенням тематики курсу і кількості академічних годин, які зараховуватимуться в навчальних закладах тих країн, звідки вони приїхали, як 1,5 кредиту ECTS.

Довідково

Організація BEST (Board of European Students of Technolodgy – Рада студентів технічних університетів Європи) – це добровільна, некомерційна та неполітична організація, яка об'єднує 93 університети з 31 європейської країни. Це міжнародне студентське об'єднання існує вже понад 22 роки і охоплює своєю діяльністю понад 1000000 майбутніх інженерів. Основними напрямками її роботи є створення умов для додаткової  освіти, залучення до такої освіти студентів і підтримка кар'єри.

Інф. “КП”, Фото Олени Ігнатович

Дата події