17 лютого 2011 року відбулось планове засідання профспілкового комітету співробітників НТУУ «КПІ». Було розглянуто питання, що стосувалися позиції профспілок в обговоренні Пен­сійної реформи та проекту Закону «Про вищу освіту», а також поточної ситуації у зв’язку з перевіркою університету КРУ (доповідачі – В.І.Молчанов, В.І.Корсаков). Було заслухано й затверджено звіт головного бухгалтера профкому про виконання фінансово-господарського плану за 2010 рік та ухвалено кошторис профкому на 2011 рік (доповідач – О.В.Литвиненко). Також ішлося про початок огляду-конкурсу з охорони праці в підрозділах (доповідач – Б.О.Бобін), підготовку звітів керівників підрозділів та укладання колективних договорів  (доповідач – В.І.Корсаков). На закінчення було розглянуто кадрові питання та поточні справи.

На засіданні, зокрема, було надано інформацію про хід обговорення Пенсійної реформи в України й консолідовану позицію профспілок, спрямовану на неприйняття положень реформи та необхідність рішучих дій представників працюючого класу у разі її невідкликання з розгляду у Верховній Раді. Також повідомлено про участь представників профкому КПІ в обговоренні проектів змін до закону України «Про вищу освіту». Загалом концепція законопроекту, поданого Міністерством освіти і науки, молоді та спорту, прийнятна для схвалення профспілками освітньої галузі, проте з певними доопрацюваннями.

Поточна інформація стосувалася численних скарг співробітників на обмеження можливості відвідувати басейн КПІ, що є порушенням чинного колективного договору між адмі­ністрацією та профспілковими комітетами співробітників і студентів.

За інформацією профкому співробітників