Незабаром художня студія «Інновація», створена викладачем кафедри менеджменту ФММ Іриною Анатоліївною Шеховцовою, відсвяткує свій перший ювілей – 5 років. Студія об’єднує понад 50 обдарованих студентів, які вдосконалюють свої знання і вміння з живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва, художньої фотографії.  

 Талант художниці дістався Ірині Анатоліївні у спадок від прадіда, за творчістю якого вона із захопленням спостерігала все дитинство, мріючи, що коли-небудь і сама візьме в руки пензлик. Проте досягла вона цієї мети вже у дорослому віці, а тепер просто не уявляє свого життя без малювання.

 «Мистецтво – це моє життя, поезія, музика. Перевагу надаю живопису олією на великих полотнах, пишу в своїй студії іноді по кілька годин на день. Для моїх робіт важливе відчуття кольору і світла. Головне – передати в картині враження від побаченого, щоб глядач теж зміг їх відчути і зрозуміти», – говорить І.А.Шеховцова.

Кураж Лілія РуссуПісля першої персональної виставки, яка пройшла в ЦКМ у 2006 році, до Ірини Анатоліївни підійшли студенти з проханням навчати їх живопису. Так з’явилася студія. Її учасники з 2007 року беруть активну участь у конкурсах «Таланти КПІ». З того часу призерами конкурсів були Настя Лучко, Мар’яна Рекрутяк, Олександр Купчишин (олія);  Катерина Плахотник, Андрій Бондаренко (фотографія); Марина Купчишина (вишивка), Олександра Ковальчук (декоративно-прикладне мистецтво – витинанка).

А ось враження студенток, які навчаються в студії.

Море - Анастасія БондаренкоОлександра Ковальчук: «Фотограф-любитель – це романтик з широко відкритими «очима» діафрагми. Об’єктом зйомки для нього може виступати все, що тільки потрапить у фокус, і навіть те, що залишиться поза ним...  Ми вчимося не тільки мистецтву управління, але і мистецтву торкатися до струн людської душі зафіксованими на фотопапері прекрасними митями життя. І, здається, нам це вдається».

Оксана Васильченко: «Я вирішила приєднається до гуртка, тому що мені подобається фотографувати і фіксувати миті нашого мінливого життя. У своїх роботах я намагаюся розкрити своє бачення світу, звернути увагу на те, що непомітно з першого погляду».

 Євгенія Дмитрієнко: «Чому мені подобається фотографувати? В нашому житті стільки чудових моментів, які дуже хочеться залишити назавжди. Ірина Анатоліївна Шеховцова відкриває таланти, допомагає їх розвивати і запалює своєю жагою до мистецтва. Завдяки їй у нашому колективі такі дружні і по-справжньому цікаві зайняття. І ми, в свою чергу, намагаємось їй допомагати і радувати своїми успіхами!»

     Підготувала К.Іваненко