4 листопада 2010 року в НТУУ «КПІ» перебував з візитом Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні п. Нурберди Аманмурадович Аманмурадов (на фото).

Вітаючи пана посла, ректор М.З.Згуровський відмітив, що ми пам’ятаємо дружбу з Туркменістаном за радянських часів і що необхідно повернутися до активного співробітництва з дружньою країною.

Дипломатичні відносини між Україною і Туркменістаном встановлено в 1992 році шляхом підписання Протоколу про встановлення дипломатичних відносин між Україною і Туркменістаном.

Останнім часом активно розвиваються і зміцнюються українсько-туркменські гуманітарні зв’язки. Одним із яскравих прикладів цього є зацікавленість туркменської молоді у здобутті освіти у вищих навчальних закладах України. Україна стала першою державою, дипломи про вищу освіту та вчені звання якої визнаються в Туркменістані.

На теперішній час в НТУУ «КПІ» на різних спеціальностях навчаються 10 студентів та  один аспірант з Туркменістану. Студенти навчаються успішно і пройшли атестацію.

Пан посол подякував за підтримку, яку отримують туркменські студенти в НТУУ «КПІ», повідомив про плани Туркменістану збільшити кількість студентів для навчання у вишах України і, зокрема, в НТУУ «КПІ», про який є хороші відгуки в країні.

Також було досягнуто домовленості про обговорення перспектив подальшого розширення співпраці під час наступної зустрічі.

Інф. департаменту міжнародного співробітництва

Дата події