Візит до НТУУ «КПІ» японських делегацій, які представляли всесвітньо відомі компанії «Рігаку» та «І-глобаледж корпорейшн», відбувся 5 жовтня. Серед гостей – Торая Хідео – віце-президент компанії «Рігаку корпорейшн», Івата Акіхіко – директор «Рігаку Європа», Пасмор Джеймс – радник президента «Рігаку корпорейшн», Сакамото Сігеру – директор АК «І-глобаледж корпорейшн», Т.М.Білоус – директор представництва та О.В.Пучков – начальник відділу аналітичного обладнання цієї компанії, В.О.Плотніков – головний інженер сервісного центру в Україні цієї компанії.

Відомо, що компанія «Рігаку» з моменту свого створення в 1951 р. посідає провідні позиції у використанні найсучасніших технологій при виробництві вимірювальної техніки для наукових досліджень. Маючи на своєму рахунку сотні інноваційних впроваджень, «Рігаку» разом зі своїми філіями є світовим лідером у таких галузях, як білкова і низькомолекулярна рентгенівська кристалографія, рентгенівська дифракція, рентгенівська спектрометрія, напівпровідникова метрологія, автоматизація, кріогеніка та рентгенівська оптика. Компанія успішно працює в країнах СНД.

Обладнання компанії «Рігаку» поставляється до МДУ ім. Ломоносова, С.-Петербурзького держуніверситету тощо. В Московському інституті сталі і сплавів у 2009 р. було створено Центр компетенцій «Рентгенівська дефрактометрія» на основі тристоронньої угоди про партнерство в освітній, науково-технічній та інноваційній сферах.

У НТУУ «КПІ» гостей приймали С.І.Сидоренко – проректор, п. О.Мідзутані  – директор проекту JICA «Українсько-японський центр», Є.В.Іващенко – голова служби радіаційної безпеки КПІ, проф. П.І.Лобода – декан ІФФ, В.П.Маслов – професор ПБФ, науковці з ФЕЛ, ФБТ та ін. У ході зустрічей було досягнуто домовленостей про початок комплексного співробітництва. Співпраця може дати важливі для університету результати – створення (спільно з компаніями «Рігаку» та «І-глобаледж корпорейшн») міжнародного міжфакультетського дослідницького центру, устаткованого обладнанням фірми «Рігаку».

Зустрічі, презентації та обговорення з членами делегацій відбулися в Українсько-японському центрі і на інженерно-фізичному факультеті.

Інф. «КП»

Дата події