Робоча зустріч з директором Норвезького інституту водних досліджень (NIVA) проф. Харша Ратнавера відбулася 20 травня в Науковому парку “Київська політехніка”. Норвезькій стороні було презентовано модель інноваційного середовища НТУУ “КПІ” – Науковий парк “Київська політехніка”. Його генеральний директор В.С.Камаєв розповів про механізм функціонування першого і поки єдиного в Україні наукового парку, сфери діяльності, можливості та завдання. Гостя ознайомили з дослідженнями щодо водоочистки та водопідготовки, виконаними науковцями ІХФ, ФБТ, ХТФ, а також з процесами комерціалізації інноваційних проектів.

Харша Ратнавера, до речі, випускник нашого університету, ознайомив українських фахівців з особливостями проведення досліджень та механізмами комерціалізації їх результатів в очолюваній ним організації NIVA. Директор Норвезького інституту водних досліджень високо оцінив проект Наукового парку по забезпеченню питною водою населення південно-східних та західних регіонів України і виявив зацікавленість у можливій співпраці українських та норвезьких учених. Учасники зустрічі звернули увагу на загострення проблем використання води не лише в Україні, а й у всьому світі.

За підсумками зустрічі домовлено про підготовку матеріалів для пошуку спільних напрямів досліджень, участі в міжнародних проектах, 7-й Рамковій програмі. Заці­кавлених у реалізації спільних українсько-норвезьких науково-дослідних проектів запрошуємо з пропозиціями до Наукового парку.

О.С.Зеленюк

Дата події