Кросовий біг є самостійним видом легкоатлетичних змагань, який досить поширений як у нашій країні, так і за кордоном. Важко знайти людину, яка хоч раз у житті не була учасником легкоатлетичного кросу. Особливістю кросового бігу є те, що він проводиться на свіжому повітрі, в парках, і тому це найкращий засіб підвищення загальної працездатності. Кросовий біг – це масовий вид легкої атлетики, найдоступніший, і тому він користується великою популярністю серед молоді та людей похилого віку.

28 квітня 2010 року була проведена першість НТУУ “КПІ” з легкоатлетичного кросу. Сонячна погода сприяла доброму настрою учасників та успішному проведенню змагань. На святкове відкриття прийшли представники 24 факультетів та інститутів НТУУ “КПІ”, на старт вийшли понад 150 студентів.

Дівчата змагались на дистанції 1000 м, хлопці – 2000 м. Найкращий результат серед дівчат – 3.36,0 показала студентка ФММ Олена Федорова. Друге місце посіла студентка ІПСА Ольга Крива з результатом 3.52,0. Третьою стала студентка факультету лінгвістики Поліна Дубовик з результатом 3.57,0. Серед юнаків на дистанції 2000 м найкращий результат – 6.12,0 показав курсант ІСЗЗІ Валерій Жукович. Друге місце посів студент ФЕЛ Андрій Шевцов з результатом 6.13,0. На третьому місці опинився курсант ВІТІ з результатом 6.

18,0 Віталій Чорний. За підсумками командного заліку перше місце виборола команда ВІТІ, друге – ІСЗЗІ, третє – ТЕФ.

Особливістю цьогорічних змагань було те, що склад учасників був доволі рівний за своєю підготовленістю, і це відбилося на високій щільності результатів.

Вітаємо переможців та призерів змагань, бажаємо успіхів у навчанні та подальших спортивних досягнень!

Н.М.Прус, С.М.Ускова, ст. викладачі кафедри спортивного вдосконалення

Дата події