Друга конференція магістрантів та аспірантів “Прикладна математика та комп’ютинг” (ПМК) відбулася 14-16 квітня на ФПМ. Цього року конференція була присвячена 20-річчю факультету. У ній взяли участь близько ста учасників: більшість із них представляли ФПМ, були представники ФАКС, ФІОТ, Інституту кібернетики НАН України та Національного авіаційного університету України.

Відкрив пленарне засідання ПМК–2010 та привітав учасників голова оргкомі­тету, декан ФПМ д.т.н., проф. І.А.Дичка. З доповіддю “Методи статистичного контролю за розкриттям інформації” виступив доцент кафедри ПМА О.Р.Чертов. Він розповів про сучасні проблеми, з якими стикається статистика, зокрема про проблему розголошення конфіденційної інформації. Для запобігання цьому застосовують спеціальні методи статистичного контролю за розкриттям інформації. Доповідач запросив усіх присутніх на свій виступ на конференції “Інтелектуальний аналіз інформації” ІАІ–2010 (18-21 травня 2010 р.), присвячений математичним аспектам даної проблеми.

Далі робота продовжувалася у двох секціях – “Прикладна математика” та “Комп’ютинг”. Тематика конференції передба­чила досить широкий спектр питань: прикладна математика та прикладні рішення, прикладна математика в ІТ-технологіях, кодування та ущільнення даних, бази даних та знань, інтелектуальний аналіз та обробка інформації, компоненти штучного інтелекту в технічних системах, мультимедійні комп’ютерні засоби, веб-технології, комп’ютерна графіка тощо.

Конференція “Прикладна математика та комп’ютинг–2010” пройшла успішно. Основна мета – надати можливість молодим ученим представити результати своїх наукових досліджень – була досягнута.

Руслан Козачок, студент 4-го курсу ФПМ

Дата події