Продовжуємо знайомити читачів з кращими студентами НТУУ “КПІ" – іменними стипендіатами. Сьогодні слово двом із них – представникам ХТФ, які отримують стипендії від Асоціації виробників скляної промисловості «Скло України».

Антон ГолембіовськийАнтон Голембіовський (гр. ХС-51): Не буду приховувати, що я старанно навчаюсь і обожнюю свою спеціальність на кафедрі хімічної технології кераміки та скла. Я закохався у скло, і воно почало потроху відкривати свої давні та містичні секрети. Не дарма ж геній науки Михайло Ломоносов присвятив близько чотирьох тисяч(!) дослідів  вивченню властивостей цього матеріалу. Він навіть написав: «Неправо о вещах те думают, Шувалов, которые Стекло чтут ниже Минералов, приманчивым лучем блистающих в глаза. Не меньше польза в нем, не меньше в нем краса».

Увесь свій вільний час я присвячую науковій роботі, і зараз працюю над темою ультразвукових досліджень силікатних дисперсій під керівництвом завідувача кафедри д.х.н., проф. Б.Ю.Корніловича. Колектив кафедри всіляко підтримує студентські прагнення до знань і творчих пошуків, і, мабуть, саме через це я став стипендіатом АВСП «Скло України». Скло, як і життя, несподівана та багатогранна річ.

Ігор ПилипенкоІгор Пилипенко (гр. ХС-51): Після закінчення школи я вирішив вступити до НТУУ «КПІ» на хіміко-технологічний факультет. Спеціальність вибрав випадково, але тепер не жалкую, а навпаки – пишаюся тим, що навчаюся на кафедрі хімічної технології кераміки та скла.

Як і в більшості студентів, перші роки навчання проходили важко, проте згодом звик і зараз навчаюсь із задоволенням. Призначення стипендії Асоціації виробників скляної промисловості “Скло України" стало для мене приємною несподіванкою.

Як відомо, скло – це один з найважливіших та найперспективніших матеріалів на сьогоднішній день, тому розробки в цій галузі дуже важливі для розвитку промисловості. Це одна з перспективних галузей України, і мені приємно бути причетним до розвитку наукового підґрунтя виробництва скла. Це, в свою чергу, впливає на економіку держави та зміцнює її.

Завдяки прекрасному колективу кафедри та новітньому обладнанню, навчання завжди продуктивне та цікаве і назавжди запам’ятається як найкращі роки життя.

За інформацією ХТФ