Навіть назва посади цієї миловидної русявої жінки займає цілий рядок – заступник начальника департаменту економіки і фінансів з бухгалтерського обліку та звітності Людмила Миколаївна Клименко. А вже фахових обв’язків та клопотів і не злічити. Адже працює з понад 70 підрозділами університету, звітність про діяльність яких надходить до центральної бухгалтерії. Л.М.Клименко безпосередньо допомагає в роботі головному бухгалтеру та за відсутності виконує її обов’язки. Працює в тісній “зв’язці” із заступниками головного бухгалтера Т.І.Білою, Н.А.Єгоровою, Є.В.Онищенко та ін. – високопрофесійними сумлінними працівницями, на яких завжди можна покластися.

До КПІ Людмила Миколаївна прийшла у 1991 р. – головним бухгалтером МНДІ ПМ “Ритм”. До цього 20 років працювала на заводі ім. Петровського: пройшла планово-економічний, виробничий відділи, займалася автоматизацією бухобліку. З 1999 р. Л.М.Клименко – вже на нинішній посаді.

Вважається, що бухоблік та звітність – заняття нудні й одноманітні. На це  Людмила Миколаївна аж світиться посмішкою: “Робота бухгалтера – перш за все робота з людьми. За кожною цифрою – праця підрозділів і всього колективу КПІ. Ось річний звіт, у якому понад 200 сторінок. Коли занурюєшся в роботу, час летить непомітно”. А ще їй притаманна відповідальність і чіткість у роботі. Усі вихідні документи подаються до МОН, Держказначейства, інших органів у визначені терміни. А як же інакше, дивується співрозмовниця, адже представляємо поважний і відомий ВНЗ, імідж та славні традиції якого намагаємося підтримувати.

“Щоб вести бухгалтерію, – продовжує далі Людмила Миколаївна, – потрібно добре знати законодавство, нормативні документи, зміни до них, адже ми формуємо фінансову політику університету, даємо відповідні роз’яснення головним бухгалтерам підрозділів.” Без любові до людей, знову наголошує вона, у нас працювати неможливо.

З теплом і гордістю говорить Людмила Миколаївна про своїх рідних – найдорожчих. Старші внучки вже студентки, наймолодшому в лютому виповнився рік. Та й сама вона нещодавно відсвяткувала ювілей. На запитання, чи знаходиться час для себе, Людмила Миколаївна із захопленням розповідає про секрети квітникарства і садівництва, прочитані книги та вив’язані власноруч речі.

Колегам та співробітникам університету з нагоди свята Л.М.Клименко бажає здоров’я, щастя, домашнього затишку, терпіння, доброти до оточуючих, любові до ближнього. Ось така вона – непересічна жінка й трудівниця.

Н.Вдовенко