18 грудня 2009 р. в нашому університеті пройшов науково-методичний семінар “Актуальні проблеми викладання історії України та історії у вищій школі”. В семінарі взяли участь понад 40 учасників, які представляли 20 ВНЗ Києва, Харкова, Луцька, Вінниці, Рівного, Полтави, Запоріжжя, Черкас, Херсона, Дніпропетровська, Донецька.

Учасників семінару привітав  перший проректор НТУУ «КПІ» академік НАН України Ю.І. Якименко.

Про підсумки моніторингу викладання дисциплін «Історія України», «Історія української культури» доповідь зробив начальник відділу гуманітарної освіти та національного виховання департаменту вищої освіти МОН України М.М. Рогожа. З доповідями, в яких аналізувалися сучасні проблеми викладання тих чи інших тем з історії України та історії української культури у вищій школі виступали представники НАН України та ряду ВНЗ. У доповідях йшлося про виховне значення викладання історії української культури, про методологічні питання викладання тих чи інших тем, про підручники та навчальні посібники з історії України, про організацію самостійної роботи студентів і вимоги до викладання історичних дисциплін.

Активну участь у семінарі взяли представники нашого університету. З доповідями виступили завідувач кафедри історії ФСП д.і.н., проф. С.О. Костилєва, заст. зав. каф. історії ФСП к.і.н., доц. І.К. Лебедєв, проф. кафедри історії ФСП к.і.н., співголова Асоціації істориків вищої школи України Б.П. Ковальський, к.і.н., доц. кафедри історії ФСП С.Ю. Боєва.

Інф. «КП»

Дата події