18 грудня в залі засідань Вченої ради відбувся виступ Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні пана Даніеля Карона перед студентами та викладачами НТУУ «КПІ» на тему «Співробітництво: Канада–Україна». Пана посла аудиторії представив ректор НТУУ «КПІ» М.З.Згуровський. Це вже другий візит посла Канади до нашого університету.

Як зазначив Даніель Карон, партнерство між Канадою та Україною зумовлене багатьма чинниками, один з яких – численна громада українців у Північній країні, яка є другою за чисельністю діаспорою українців у світі. Пан посол розповів, що нещодавно в Києві з візитом перебував міністр закордонних справ Канади; нині здійснюється робота українців та канадців над спільним проектом – супутником важливого значення для телебачення та телекомунікацій України.

Пан посол зазначив, що пишається українською складовою Канади і сподівається на продовження активної співпраці між нашими країнами.

Після виступу присутні мали можливість поставити запитання пану Д.Карону. Студентів цікавила можливість навчання в Канаді і чи приєднається ця країна до Болонського процесу, виникали запитання і політичного характеру. Зустріч з послом Канади пройшла у надзвичайно теплій невимушеній атмосфері.

Валерія Добривечір

Дата події