Вкотре суд спростував неправдиву інформацію стосовно діяльності КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Ми вже повідомляли про те, що в ефірі телеканалу новин «24» та на вебсайті телеканалу новин «24» в жовтні 2018 року в програми «ЦРУ» журналісти поширювали наклепницьку інформацію про начебто наявність корупційних схем у діяльності КПІ ім. Ігоря Сікорського, пов’язаних зі спорудженням житлових комплексів і переданням землі забудовникам.

Цей наклеп спростував своїм рішенням Господарський суд міста Києва 17.09.2020 року, задовольнивши позов КПІ. Відповідно до постанови суду поширену у жовтні 2018 року інформацію в ефірі телеканалу новин «24» та на вебсайті телеканалу новин «24» у відеосюжеті програми «ЦРУ» визнали недостовірною й такою, що порушує особисте немайнове право КПІ ім. Ігоря Сікорського.

ПАТ «Телерадіокомпанія „Люкс“» подало апеляційну скаргу на рішення Господарського суду міста Києва. Однак 02.02.2021 року Північний апеляційний господарський суд її не задовольнив. Зокрема, у постанові суду йдеться: «...Здійснивши перевірку та оцінку всіх належних доказів, наявних у матеріалах справи, апеляційний суд дійшов висновку про те, що рішення Господарського суду м. Києва від 17.09.2020 р. у справі № 910/4415/19 прийнято з повним та всебічним дослідженням обставин, які мають значення для справи, а також з дотриманням норм матеріального і процесуального права, у зв'язку з чим апеляційна скарга Приватного акціонерного товариства „Телерадіокомпанія „Люкс“ задоволенню не підлягає. Інші аргументи, викладені в апеляційній скарзі, є необґрунтованими, наведеного вище не спростовують та відхиляються колегією суддів».

Учергове КПІ ім. Ігоря Сікорського здобув перемогу. Тепер в ефірі телеканалу «24» та на його вебсайті повинен бути оприлюднений повний текст резолютивної частини рішення суду, а фрагменти й коментарі, які містять неправдиву, наклепницьку й таку, що принижує репутацію КПІ ім. Ігоря Сікорського інформацію, мають вилучити з вебсайту телеканалу новин «24».

Дата події