10 грудня 2018 року відбулося чергове засідання Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського.

На початку засідання головуючий ректор М.З.Згуровський привітав ювілярів: директора Видавничо-поліграфічного інституту д.т.н., професора Тетяну Юріївну Киричок та завідувача кафедри менеджменту видавничо-поліграфічної галузі д.політ.н., професора Юрія Семеновича Ганжурова. Також Михайло Захарович привітав іменинника – завідувача кафедри математичної фізики к.ф.-м.н., професора Степана Дмитровича Івасишена.

Першим було заслухано питання про підготовку іноземних студентів у КПІ ім. Ігоря Сікорського. Доповідав директор Центру міжнародної освіти В.О.Коваль. Володимир Олександрович назвав чинники, що впливають на привабливість ЗВО для іноземних вступників, представив розподіл іноземних студентів по факультетах та інститутах, надав динаміку зростання кількості іноземних студентів в університеті та охарактеризував основні напрями роботи Центру міжнародної освіти.

Далі було розглянуто питання про формування наукової тематики в університеті на 2019 рік. Доповідав проректор з наукової роботи М.Ю.Ільченко. Михайло Юхимович представив багатоканальну структуру наукової тематики в університеті на 2019 р. та надав інформацію по держзамовленню МОН України. Він також повідомив, що від КПІ ім. Ігоря Сікорського подано на конкурс 9 проектів. Окрім того, були наведені приклади госпдоговірних НДР, які плануються до виконання у 2019 році.

Насамкінець були розглянуті конкурсні питання і поточні справи, зокрема питання про підтримку робіт, які висунуті на здобуття Державної премії України в галузі освіти 2019 р., та затвердження "Положення про вибори ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського".

Окрім того, було розглянуто питання про результати правової експертизи інвестиційних договорів. Доповідав представник юридичної фірми "Ілляшев та Партнери" Дмитро Ігорович Грибов. Заслухавши доповідь, Вчена рада схвалила висновки вищезазначеної юридичної фірми та засудила безпідставні звинувачення, які висуваються на адресу університету щодо здійснення вказаних інвестиційних проектів.

Дата події