Проходячи вздовж тильної сторони 6-го корпусу КПІ ім. Ігоря Сікорського не можна не помітити справжню красу – квіткову інсталяцію на фасаді відділу головного енергетика (див. фото). Про те, ким і як створено таке незвичне оформлення простої цегляної стіни, запитую у головного енергетика Володимира Васильченка.

– Уперше я побачив вертикальне озеленення фасаду перебуваючи за кордоном, а потім траплялося зустрічати таке й у нас в Україні. Сподобалось, зародилася думка – чи не зробити й у нас щось подібне. Почитав про таку форму озеленення в Інтернеті, поділився зі співробітниками. Ідея зробити щось подібне в нас колегам сподобалася, і 3-4 року тому ми почали впроваджувати її у життя.

Знайшли вживані будівельні піддони – їх нині часто використовують в інсталяціях як у Європі, так і в Україні. Піддони оббили, розсаду співробітники принесли з дому, насіння купили, ґрунт взяли у господарському відділі – ось так і почали вирощувати квіти. Усе – власними силами, за бажанням, у вільний від роботи час. Рослини, які бояться морозів, ховаємо у приміщення. Квіти в неробочий час не охороняються, тож, на жаль, у нас цього року поцупили три кашпо. Та ми це переживемо…