Команда кафедри математичного моделювання та аналізу даних Фізико-технічного інституту КПІ — NTUU-KPI-IPT-4 — увійшла до півфіналу конкурсу SEERC-2021, отримавши можливість змагатися за студентську першість з програмування у Південно-Східній Європі. У складі команди — студенти ФТІ Артем Захаренко, Георгій Білостенко та Ілля Ільїн.

Цьогоріч в конкурсі візьмуть участь 11 команд Північного регіону. Від КПІ виступають три команди, а Україну представляє 6 університетів, утім представництво може збільшитись до більш як 65 команд.

Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування була зініційована Вінницьким національним технічним університетом (ВНТУ) й проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, Всеукраїнського благодійного фонду «Асоціація підтримки та розвитку інформаційних технологій» («АПРІТ») і групи компаній AM-SOFT.

ВНТУ вже 13 років проводить відкритий фінал Всеукраїнської студентської олімпіади за правилами міжнародного конкурсу ACM-ICPC. Кількість учасників першого етапу змагань зросла від 68 команд 2001 року до більш як 650 команд на сьогодні. 2010 року оргкомітет першості світу АСМ присвоїв Всеукраїнській студентській олімпіаді статус півфіналу першості світу АСМ-ICPC, який проходить у Південно-Східній Європі.

Дата події