У КПІ ім. Ігоря Сікорського планують розвивати співробітництво із транснаціональною компанією Baran Group. Про це йшлося під час зустрічі керівництва університету та представників компанії, що відбулася 19 листопада.

Ректор університету Михайло Згуровський наголосив на важливості взаємодії освіти, досліджень та інновацій і відзначив, що саме у КПІ ця інтеграція не лише досягла успіху, а й інституціалізувалася у вигляді Наукового парку «Київська політехніка».

Головною темою зустрічі став проєкт Polyteco Science City, розпочатий на базі НП «Київська політехніка». Baran Group уже декілька років бере участь у реалізації подібних проєктів в університетах Тель-Авіва і Єрусалима, тому досвід компанії може стати вкрай корисним для КПІ.

«Для нас є дуже важливим досвід вашої країни у питаннях створення стартапів, їх запуску та отримання результатів», – зазначив Михайло Згуровський.

СЕО Baran Group Шарон Зайд, зі свого боку, висловив зацікавлення перспективами Polyteco Science City, а саме питанням успішної комунікації між наукою та бізнесом, зокрема через спільну інфраструктуру, яку й передбачає інноваційне містечко КПІ.

Наразі розпочалася підготовка документів, які стануть основою для дальшої співпраці КПІ та Baran Group.

Участь у зустрічі також взяли віцепрезидент Baran International Ltd Дорон Інбар, віцепрезидент з розвитку бізнесу в Україні Baran Group Богдан Андрійцев, генеральний директор НП «Київська політехніка» Володимир Гнат.

Довідково

Baran Group є найбільшою інженерною компанією Ізраїлю впродовж останнього десятиліття.
Маючи більш ніж 40-річний досвід, Baran Group виконав понад тисячу проєктів для широкого кола клієнтів. За останні роки реалізовані проєкти Baran Group становили понад 5 млрд доларів США в грошовому еквіваленті.

Як транснаціональна компанія Baran Group успішно виконує проєкти не тільки в Ізраїлі, а й у більш ніж 40 країнах світу, зокрема в США, і має свої представництва в Ізраїлі (штаб-квартири в Хайфі, Омері та Бейт-Дагані), Німеччині, Румунії, Африці (Ефіопія, Кенія, Ангола та Берег Слонової Кістки), Південно-Східній Азії (Таїланд), а також в Узбекистані, Туркменістані й Казахстані.

Галузі діяльності Baran Group: транспортна інфраструктура, енергетика, промислове виробництво, нафта й природний газ, водопостачання та агросектор, стічні води / тверді й небезпечні відходи, комунікації, будівництво, оборона та безпека.

Дата події