У День української писемності та мови, 9 листопада, всі охочі вже в сімнадцяте мали нагоду написати радіодиктант національної єдності. Цього року він називався "Наші пісні". Текст прочитав доцент Київського університету ім. Б.Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко. Він є автором підручників і посібників з української мови та складає оригінальний текст диктанту, якого ніхто, крім нього, не бачить і не знає. 

"Диктант національної єдності задумувався 16 років тому саме як спосіб об'єднатися навколо слова. Наша першочергова мета не стільки перевіряти грамотність, хоча це також дуже важливо, скільки закликати все більше людей приєднуватися, писати і надсилати нам листи", – зазначила головний редактор Першого каналу Українського радіо Аліна Акуленко.

Політехніки теж долучилися до всеукраїнської акції. У День української писемності та мови співробітники університету, студенти, ліцеїсти та усі, хто зацікавився, зібралися в  НТБ ім. Г.Денисенка та написали традиційний диктант національної єдності.

Інф. НТБ

Репортаж про радіодиктант у 3-му випуску програми "Події тижня КПІ" Медіацентру КПІ (13:04)

Дата події