Улітку до Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського завітала делегація профспілки працівників міста Фукушіма на чолі з президентом паном Томохіро Оцукою. За короткий час їх візиту директор центру Катерина Луговська разом із співробітниками постаралися якомога повніше розповісти про його різнобічну діяльність.

На прохання делегації до Центру під час візиту завітав їх український колега, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, який розповів про українські реалії роботи профспілок. Віримо, що це знайомство стане початком плідного діалогу між членами профспілок Києва та Фукушіми.

Під час екскурсії японські гості мали можливість ознайомитися з роботами слухачів курсів каліграфії та сумі-е, представленими у виставковій залі Українсько-Японського центру на звітній виставці "Гра пензля та туші". Гості були так вражені майстерністю, що довго перепитувати, чи дійсно ці роботи створені учнями курсів УЯЦ, а не професіоналами. Не оминули увагою і японську чайну кімнату, де учні київської чайної групи напряму Урасенке "Чайна кімната" почастували відвідувачів духмяним напоєм.

Члени делегації також зустрілися зі студентами курсів японської мови, що існують на базі Українсько-Японського центру. Для слухачів курсів це стало гарною нагодою застосувати набуті знання на практиці та отримати цікавий досвід спілкування з носіями мови.

Українсько-Японський центр безмежно вдячний гостям за їх цікавість до діяльності центру та численні подарунки зі своєї батьківщини, префектури Фукушіма, – майбутні експонати нової виставки.

А. Логвиненко

Дата події