Наприкінці листопада Інститут телекомунікаційних систем о свого професійного свята – Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку – вже традиційно провів "Телекомунікаційний тиждень". В рамках Тижня представники провідних компаній в галузі телекомунікацій "IoT Ukraine", "Starpoint Solutions" та lifecell розповіли про новинки у сфері телекомунікацій та ІТ.

У перший день "Телекомунікаційного тижня", 21 листопада, компанія "IoT Ukraine" розповіла про розвиток технології IoT (Інтернету речей) у світі та в Україні. До команди приєдналися студенти ІТС та ФІОТ, які і підготували доповідь. "IoT Ukraine" – перспективна компанія, яка шукає молодих і талановитих працівників. Тому кожен КПІшник може приєднатися до IoT в Україні, а згодом може зробити свій внесок у розвиток Інтернету речей в КПІ ім. Ігоря Сікорського. Компанія планує відкрити в ІТС свою лабораторію, яка буде працювати за наступними напрямами: "інкубатор ідей", мережі доступу, датчики, платформи, сайт, маркетинг, стратегічна та прогнозна аналітика. Студенти інших факультетів теж зможуть співпрацювати з цією лабораторією.

22 листопада представник американської компанії "Starpoint Solutions" надав інформацію про прогнозну аналітику в IoT. Це є провідна консалтингова компанія, що займається аналізом даних, розробкою додатків, кадровим обслуговуванням та, звісно, орієнтована на пошук талантів. Крім того, компанія "Starpoint Solutions" є партнером компанії "IoT Ukraine" і їх спільна праця допомагає швидкому розвитку обох компаній.

Останнього дня, 23 листопада, на "Телекомунікаційний тиждень" завітали наші давні партнери – представники компанії lifecell, які не перший рік діляться досвідом, розповідають про новини у сфері телекомунікацій, а також про свої програми, які допомагають студентам ставати професіоналами у сфері ІТ та телекомунікацій. Цього дня було проведено зустріч керівництва ІТС та компанії lifecell. Делегація lifecell у складі начальника департаменту управління технологіями та забезпечення контролю Костянтина Сотнікова, начальника департаменту мережі доступу Юрія Задоя та начальника департаменту експлуатації мобільної мережі Олега Зюзька зустрілась з представниками ІТС на чолі з науковим керівником ІТС академіком НАН України, професором Михайлом Ільченком. Також від ІТС були присутні доценти кафедри телекомунікацій к.т.н. Дмитро Міночкін та к.т.н. Ігор Трубаров.

Учасники зустрічі обговорили результати спільної роботи ІТС та lifecell з моменту підписання Меморандуму про співпрацю та розглянули напрями подальшого розвитку брендової лабораторії lifecell для побудови повнофункціонального макету мобільної мережі оператора мобільного зв'язку. На базі оновленої лабораторії студенти ІТС зможуть набути нових знань та досвіду роботи з сучасним телекомунікаційним обладнанням.

Зі студентами ІТС також поспілкувався професіонал у сфері фінансів та бізнес-лідерства, фінансовий директор компанії lifecell Шімшек Сельчук. Він поділився своєю історією успіху в навчанні та кар'єрі, а також розкрив секрети того, як досягти бажаних висот. На його думку, насамперед необхідно вчитися, багато і наполегливо працювати, бути лідером та спілкуватися з людьми. Спробуйте!

За результатами проведених зустрічей можна виділити новий напрям для України – Інтернет речей. Це перспективний напрям, куди кожен може зробити свій внесок уже сьогодні. І, звісно, не варто забувати, що вся сфера телекомунікацій стрімко розвивається і компанії радо вітають студентів на стажуванні, що стає величезним стартом у розвитку професіоналів.

Дуже вдячні всім тим, хто відвідав лекції, і лекторам за цікаву та актуальну інформацію, що кожного року дає змогу поринути у сферу ІТ та телекомунікацій. До наступних зустрічей, будемо раді бачити вас ще!

Анастасія Вовк, студентка 5-го курсу ІТС

Дата події