Указом Президента України №374/2017 від 18 листопада 2017 року присуджено Державну премію України в галузі освіти 2017 року Ларисі Сергіївні Глобі – завідувачу кафедри інформаційно-телекомунікаційних мереж КПІ ім. Ігоря Сікорського, доктору технічних наук, професору.

Вітаємо і бажаємо нових успіхів!

Державна премія України в галузі освіти є державною нагородою України, яка присуджується громадянам України за видатні досягнення в галузі освіти за номінаціями: дошкільна і позашкільна освіта, загальна середня освіта, вища освіта; наукові досягнення в галузі освіти.

Щорічно присуджується п'ять Державних премій, по одній у кожній номінації. Нагородження Державною премією провадиться указом Президента України.

На здобуття Державної премії можуть висуватися громадяни України, які є фахівцями в галузі освіти. На здобуття Державної премії за спільне досягнення може бути висунуто разом як колектив декілька фахівців у галузі освіти. Склад колективу, який висунуто на здобуття Державної премії, не може перевищувати десяти осіб.

Висування кандидатів (колективів) провадиться з 1 листопада року, що передує року, в якому присуджується Державна премія.

Комітет приймає рішення щодо кандидатів (колективів) на присудження Державної премії шляхом таємного голосування та вносить щорічно до 15 вересня на розгляд Президентові України пропозиції щодо кандидатів (колективів) на присудження Державної премії за кожною номінацією.

Під час прийняття рішення щодо кандидатів (колективів) на присудження Державної премії член Комітету має право голосувати за одного кандидата (колектив) у кожній номінації.

Державна премія присуджується громадянину один раз за життя. Присудження Державної премії посмертно не провадиться.

Громадянину, удостоєному Державної премії, присвоюється звання лауреата Державної премії і вручаються Диплом та Почесний Знак лауреата державної премії. Описи Диплома та Почесного знака лауреата Державної премії затверджуються Президентом України.

Дата події