Шестикурсниця кафедри промислової біотехнології факультету біотехнології і біотехніки Марина Молочко цього семестру стала стипендіаткою Президента України за сумлінність у навчанні та активну наукову і громадську діяльність.

Починаючи з першого курсу Марина була активною як на факультеті, так і в університетських справах. Староста групи, член студентської ради гуртожитку та староста поверху, член Наукового товариства студентів та аспірантів університету – такою була її громадська діяльність протягом перших років навчання. Як член організаційного комітету проектів НТСА Марина впродовж трьох років брала участь в організації "Літньої школи AACIMP", конференції "Екологія. Людина. Суспільство", олімпіади KPI-open та ін.

Із 3-го курсу Марина розпочала дослідницьку роботу на кафедрі в науковому гуртку "Біотехнології на основі прокаріотичних клітин". Результати досліджень були представлені в 6 публікаціях (з них 2 статті у фахових наукових журналах), а також на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук зі спеціальності "Біотехнологія". У ІІ турі цього конкурсу Марина разом із студенткою 5-го курсу Людмилою Трояновською представляла роботу "Встановлення технологічних параметрів мікробного біосинтезу антибіотика ландоміцину А" (керівник – зав. кафедри д.т.н. Т.С.Тодосійчук) та отримала диплом ІІІ ступеня.

Старанною та сумлінною студенткою Марина показала себе за всі роки навчання, її середній бал завжди складав понад 4, а останні чотири сесії вона склала на відмінно.

За останній рік Марина взяла участь у програмах академічної мобільності студентів, двічі була учасником програми наукового стажування за спеціальністю "Біотехнологія" в рамках Міжнародної організації з обміну студентами технічних спеціальностей IAESTE. Вона набула нового практичного досвіду за фахом у Мюнхенському технічному університеті (Німеччина) та Інституті молекулярної фізіології рослин ім. Макса Планка (м. Потсдам, Німеччина). Можливими такі стажування стали, в тому числі, завдяки захопленню Марини іноземними мовами та доброму володінню англійською.

Кафедра вітає Марину Молочко з важливими і цікавими досягненнями та бажає успішного захисту магістерської дисертації, а також подальших успіхів у реалізації своїх професійних та особистих планів!

І.Р.Клечак, заступник завідувача кафедри промислової біотехнології