Політехніків кількох поколінь та допитливу молодь зібрала екскурсія територією КПІ, що її в липні презентували ентузіасти відомої ки­ївської туристичної компанії. Тригодинне дійство, учасниками якого стали всі присутні, вмістило розповіді-блоки чотирьох екскурсоводів: факти та перекази про історію й сьогодення університету, відомих учених та їх винаходи, архітектуру й рослинний світ КПІ, випускників, визнаних у різних сферах діяльності. Прогулянка мала музичний супровід, екскурсоводи були вдягнені відповідно до епохи  чи теми розповіді, гармонійними складовими програми стали бій годинника на головному корпусі, неспішний рух маятника в НТБ, благоговійна тиша Великої хімічної як данина поваги до відомих особистостей, які виступали тут, та ін.

 Екскурсанти не лише дивувалися незнаним досі історіям, а й взяли участь у міні-квесті, позначаючи відповіді у своїх "заліковках", що їх отримали заздалегідь. А до розгадування фото із зображенням фрагментів пам'ятників Алеї слави КПІ долучилися й перехожі, настільки азартно й захоплено учасники відстоювали ту чи іншу відповідь. Біля спортив­ного ядра довелося згадати та виконати простенькі гімнастичні вправи й інші завдання. Закінчили традиційно біля головного корпусу: спільно запустили в небо кольорові повітряні кульки на знак пошани до "Республіки КПІ" – країни мудрості, мрій і надії, яка дала путівку в життя тисячам своїх вихованців і нині є лідером технічної освіти України.

До речі, екскурсія "Республіка КПІ" – єдина із розроблених про ВНЗ. Організатори пообіцяли зробити її ще цікавішою та порадувати новинками: екскурсією для дітей та нічною – в музеї КПІ. Сподіва­ємося, вони будуть цікавими для політехніків нинішніх, колишніх і, головне, майбутніх.