Спортивне орієнтування – це дуже захоплюючий вид спорту, який вимагає від спортсменів величезної витривалості, швидкості мислення та уважності – фізичної та інтелектуальної підготовки одночасно.

Напружений сезон провели спортсмени-орієнтувальники.  До складу команди університету входять представники різних шкіл спортивного орієнтування України: Києва та Луганська, Сум та Северодонецька, Луцька та Южноукраїнська, Херсона та Дніпропетровська, Хмельниччини. Студенти беруть участь у міських, всеукраїнських та міжнародних змаганнях. У вересні в Києві пройшов чемпіонат України з велоорієнтування. Аліна Крімцева (ХТФ) посіла перші місця на середній і довгій дистанціях та здобула перемогу за сумою багатоборства. Студент Олексій Усков (ВПІ) на спринтерській дистанції посів ІІ місце, на середній І місце і ІІІ на довгій, за сумою багатоборства у чемпіонаті України з велоорієнтування виборов ІІ місце. 

У жовтні в Києві проходили Всеукраїнські змагання "Kyiv-Open". Інна Побережець (ХТФ) за сумою багатоборства двох дистанцій здобула бронзову медаль; Влад Кірічок (ММІ)  у групі юнаків та юніорів також посів ІІІ місце.

У листопаді в Києві проходили Всеукраїнські змагання "Голосіївська осінь". В особистому заліку Михайло Афанасьєв (ФЕА) став переможцем, Олександр Кочін (ФТІ) посів ІІ місце, на середній дистанції Андрій Акіменко (ФПМ) фінішував другим, а Юрій Міщук (ФММ) здобув бронзову медаль. У категорії початківців Олексій Шпрінгер (ІПСА) показав найкращий результат (І місце). Протягом року на чемпіонатах та першостях м. Києва призові місця здобував Олександр Кочін (ФТІ).

У березні в Херсонській області, у місті Цюрупінськ, пройшов особистий чемпіонат України. Аліна Крімцева здобула дві нагороди: срібну та бронзову. Непогано виступили в категоріях юнаків та юніорів Михайло Афанасьєв та Інна Побережець.

У квітні в Києві пройшов чемпіонат та кубок України. На чотирьох дистанціях студенти НТУУ "КПІ" М.Афанасьєв, О.Усков, А.Крімцева, І.Побережець, Ю.Міщук, О.Кочін та В.Кірічок представляли команду м. Києва. В особистому заліку А.Крімцева на спринтерській дистанції зайняла ІІІ місце. В естафеті представниці ХТФ Інна Побережець та Аліна Крімцева у складі команди Києва посіли ІІ місце. Середню дистанцію добре подолав Олександр Кочін (ФТІ), який фінішував четвертим. Найвитривалішими на подовженій дистанції серед жінок були: Аліна Крімцева (ІІІ місце) та Інна Побережець (ІІ місце).

На травневі свята в Сумах проходив командний чемпіонат України. Довгу дистанцію в гірській місцевості добре подолав Михайло Афанасьєв, здобувши бронзову медаль. Аліна Крімцева закінчила змагання на середніх дистанціях, посівши ІІІ місце. В естафеті юніорська збірна команда м. Києва, до складу якої входив Михайло Афанасьєв, стала переможцем. Аліна Крімцева у чотирьохетапній естафеті в категорії елітних команд у складі збірної Києва посіла ІІ місце, виконавши норматив майстра спорту України.

Не можна не відмітити підтримку кафедри спортивного вдосконалення, департаменту навчально-виховної роботи НТУУ "КПІ", керівництва ХТФ, ВПІ, ФЕА, ФТІ, ММІ, ФПМ, ІТС, завдяки якій спортсмени збірної команди зі спортивного орієнтування гідно представляють наш університет у першостях та чемпіонатах міста Києва, у першостях та чемпіонатах України, на міжнародних змаганнях.

С.М.Ускова, старший викладач кафедри спортивного вдосконалення