На площі Знань НТУУ "КПІ" завжди людно. Та з появою на ній невеличкого скверу охочих прогулятися там ще побільшало. Це місце полюбляють не лише студенти, але й дітвора з батьками.

Ці слова підтверджує колишня студентка КПІ, випускниця факультету електроенерготехніки та автоматики Ксенія Голота, яка часто буває в рідному університеті зі своєю дворічною донькою Ванессою. Під час однієї з таких передноворічних прогулянок пані Ксенії спало на думку подарувати свято не лише своїй донечці, але й іншим – прикрасити новостворений сквер іграшковими Дідами Морозами.

Колекція у Ксенії Голоти чимала – 35 старовинних іграшок. Частину з них вона і "поселила" під двометровою ялинкою, яка є справжньою окрасою університетського скверу. "Дідусів" пані Ксенія збирала, купуючи на Інтернет-аукціонах. Усі іграшки походять з 50–80-х років. Виготовлені вони з вати, пап'є-маше, пластмаси, тирси, картону тощо.

Таке незвичайне захоплення Ксенії Голоти – данина спогадам про дитинство і новорічні свята, коли її батько – тоді доцент ФЕА НТУУ "КПІ", водив доньку дивитися на прикрашені ялини перед головним корпусом університету. Ця новорічна казка у пані Ксенії й досі в пам'яті, тож коли у неї народилася донька, молода матуся вирішила, що має подарувати таке відчуття святкового дива і їй.

Ідея з Дідусями Морозами сподобалася всім. Та щоб іграшки не стояли у самотині навколо новорічного символу – університет прикрасив ялинку електрогірляндою, а студенти різних факультетів та дітлахи з навколишніх будинків – іграшками та "цукерками" із фольги.

Лілія Скиба

Дата події