Щасливим на події став для шестикурсника ІТС Олега Лавріненка 2013 рік. Він не тільки став стипендіатом Президента України, але й був обраний "Студентом року – 2013" Інституту телекомунікаційних систем. Навчається Олег на кафедрі телекомунікацій, завідувачем якої є академік НАН України М.Ю.Ільченко.

Олег має чималий досвід участі у міжнародних конференціях, є співавтором декількох тез і наукової статті, бере участь та займає призові місця на Всеукраїнських олімпіадах:

– Всеукраїнська студентська олімпіада з напряму "Телекомунікації", 2012 р. – І  командне місце, грамота за оригінальне розв'язання задачі з дисципліни "Теорія зв'язку";

– ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2012/2013 н. р. у галузі "Радіотехніка" у м. Харкові, 2013 р. – ІІІ місце (керівник –  ст. викладач Г.Л.Авдєєнко);

– Всеукраїнська студентська олімпіада з напряму "Телекомунікації", 2013 р.

Його досягнення обумовлені роботою в науковій групі проф. Є.А.Якорнова, під керівництвом якого він пише магістерську дисертацію.

Вигравши стипендію ґеорґіуса Аґріколи, один семестр (з 01.10.2013 р. по 01.04.2014 р.) за програмою обміну Олег навчається в Технічному університеті Дрездена. Він розповів, що йому там дуже подобається: гарне місто, нові предмети, кардинально інша система освіти, своя власна кімната в гуртожитку, студенти з різних куточків світу – все цікаве, все незвичне.

Крім зразкового навчання, він брав активну участь у студентському самоврядуванні: був зразковим старостою групи з 1-го курсу; починаючи  з 2-го курсу входив до складу наукового відділу студентської ради ІТС та Студентської ради КПІ, організовував молодіжні заходи – Брейн-ринги, "Що? Де? Коли?" та інші цікаві конкурси. У вільний час любить побігати у футбол, покататися на роликах вулицею Політехнічною, пограти на губній гармошці.

Олег Лавріненко є різносторонньо розвиненою особистістю, цікавим та веселим співрозмовником, відповідальним та старанним у навчанні.

ІТС пишається такими студентами!

Олександра Кравець