Трохи історії

На підставі розпоряджень Київського міського голови, районної держадміністрації та наказу ректора НТУУ "КПІ" у вересні 1992 року на території університету відроджено добровільні народні дружини. Вже пізніше на території НТУУ "КПІ" відповідно до Закону України №1835-ІІІ від 22.06.2000 р. "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" добровільні народні дружини було перейменовано в громадське формування з охорони громадського порядку.

День сьогоднішній

Нині громадське формування налічує близько 500 осіб із числа студентів, що навчаються в університеті. На початку кожного навчального року проводиться доукомплектування громадського формування НТУУ "КПІ". Після доукомплектації проводиться навчання його членів з охорони громадського порядку за програмою ГУ МВС України в м. Києві та Штабу Київського міського громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону від 14.03.2005 року. Навчання проводять начальник штабу, його заступники, викладачі факультету соціології і права університету та офіцери відділу міліції. Після закінчення програми навчання та успішного складання членами формування іспитів з теоретичної та практичної підготовки вони отримують посвідчення, яке засвідчує, що дана особа є повноправним членом громадського формування з охорони громадського порядку.

Структура

Громадське формування має свої підрозділи, які створені та працюють на 24 базових факультетах і інститутах. У кожному підрозділі обирається командир, який стежить за порядком на закріпленій території студмістечка та складає графіки чергування, згідно з якими члени формувань виходять на патрулювання гуртожитків, корпусів та території університету. Працівники громадського формування з охорони громадського порядку підтримують громадський порядок у навчальних корпусах, гуртожитках студмістечка та патрулюють територію НТУУ "КПІ".

Організація чергувань

Громадське формуванняПід час несення чергування члени формування проводять роботу з попередження, виявлення і розкриття правопорушень та злочинів на території та в приміщеннях НТУУ "КПІ", зберігають матеріальні цінності та особисте майно студентів, викладачів і співробітників. Несення чергування по охороні громадського порядку на території НТУУ "КПІ" проводиться спільно із співробітниками міліції 1-го ТВМ Солом'янського РУ ГУ МВС України в м. Києві та відділом охорони університету в три зміни за графіками факультетів (інститутів):

  • у навчальних корпусах з 17:00 до 22:00;
  • у гуртожитках студмістечка з 18:00 до 01:00;
  • по маршрутах на території університету разом з працівниками міліції та відділом охорони з 19:00 до 24:00.

Щоденно для працівників формування перед початком чергування проводиться лекція-інструктаж.

Хочемо висловити велику вдячність за підтримку громадського формування з охорони громадського порядку ректору нашого університету та адміністрації.

Вадим Кондратюк, керівник штабу громадського формування з охорони громадського порядку НТУУ «КПІ»