29 травня 2012 року в Музеї книги і друкарства України відбулася урочиста церемонія нагородження переможців VІІ Всеукраїнської акції "Музейна подія року" та учасників Програми підтримки музейних працівників на 2012-2013 роки. Це був останній етап копіткої роботи експертної ради, до складу якої входять близько 80 експертів, серед яких є журналісти, музейні працівники, громадські діячі, науковці. Організаторами акції є Міжнародний благодійний фонд "Україна 3000" та громадська організація "Український центр розвитку музейної справи", які з 2005 р. започаткували щорічне відзначення кращих музейників та музейних проектів України. Партнерами акції другий рік поспіль виступили Польський інститут у Києві та Асоціація благодійників України.

Організатори акції поставили за мету привернути увагу громадськості до найважливіших подій і тенденцій музейної галузі, а також стимулювати музейні  колективи до якнайкращої презентації своїх проектів. Зокрема, "Програма підтримки музейних працівників" спрямована на підтримку тих фахівців, які своєю діяльністю перетворюють музей на центральний елемент культурного простору в регіоні, працюють для суспільства, сприяють дослідженню та популяризації культурного надбання, що зберігається у музеї, і при цьому відкривають нові сторінки історії.

Серед 12 музейних працівників зі всієї України, відзначених нагородами акції, – науковий співробітник ДПМ НТУУ "КПІ" Людмила Станіславівна Баштова. Її дослідження історії київської математичної школи, кращі представники якої в різні часи працювали в КПІ, викликало велику зацікавленість та справжнє визнання української музейної громади. Це дуже почесно, адже цього року на розгляд експертної ради було представлено понад 80 анкет, і рівень номінантів був надзвичайно високим. Ще почеснішим робить цю нагороду те, що за час існування відзнаки за "Програмою підтримки музейних працівників" лише вдруге її отримав працівник університетського музею (першим був співробітник музею Астрономічної обсерваторії при КНУ ім. Т. Г. Шевченка, з яким ДПМ активно співпрацює).

За звання кращих змагалися також 27 музейних проектів, які реалізувалися впродовж 2011 року. Переможцем VІІ Всеукраїнської акції "Музейна подія року", що мала на меті визначити найбільші досягнення  музейних колективів та тенденції ставлення суспільства до музеїв та музейної справи, стала Міжнародна конференція "Громадська реформа музейного менеджменту та маркетингу в Україні" (МФ "Відродження", БФ "Розвиток України", ГО "Український центр розвитку музейної справи", Київ, 14-17 березня 2011 р.).

Щиро привітали переможців голова наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко, заступник міністра культури України Тимофій Кохан, директор Польського інституту в Києві Ярослав Годун, а також провідні музейні фахівці України.

Нагорода музейної спільноти України додає наснаги колективу ДПМ і надихає на нові дослідження. Головною їх метою є повернення імен славетних українських інженерів і науковців у контекст сучасної науки. Популяризація таких досліджень сприятиме відродженню самоповаги та самоідентифікації українців, формуванню нової української науково-технічної еліти. Тож активна пошукова робота є одним з головних пріоритетів роботи музейників КПІ. І логічним її продовженням стане формування фондової колекції "Видатні математики – інтелектуальна  еліта України".

Інф. ДПМ