П'ятий рік у нашому університеті працює спортивно-оздоровчий гірськолижний клуб "Політехнік". Він є однією з форм залучення студентів, працівників та їхніх дітей до регулярних занять гірськолижним спортом і сноубордингом. Заняття відбуваються на базі спорткомплексу НТУУ "КПІ" і на схилах гірськолижного комплексу "Протасів Яр" м. Києва, де розташовані пристосовані до цього схили із штучним снігом, що тримається до квітня.

Нещодавно до занять з гірськолижної техніки було залучено дітей співробітників університету. Вони із задоволенням опановують стрімкі спуски на лижах, бо їм є до чого прагнути: щорічно проходять декілька турів змагань дитячої "Казкової олімпіади" у Протасовому Ярі та Карпатах. На змагання запрошуються діти починаючи з 3-х років. Минулого сезону наймолодший член нашого клубу Маша Стрілець здобула в особистому заліку 1-ше місце на "Казковій олімпіаді" (тренер Л.М.Троценко). А в цьому сезоні наші юні спортсмени вперше спробували свої сили на відкритій Першості м. Києва серед спеціалізованих спортивних шкіл та шкіл олімпійського резерву.

Не залишаються поза увагою і дорослі. Вони, як і діти, вдосконалюють свою техніку на схилах Протасового Яру і Карпат. Крім того, щороку в Буковелі проходять змагання серед любителів і ветеранів з гірських лиж та сноубордингу "Буковельські ігри", участь у яких можуть взяти всі бажаючі.

Протягом декількох років на зимових канікулах студенти та аспіранти – члени нашого клубу виїжджають до Буковеля, де беруть участь у тренуваннях, семінарах з гірськолижного туризму, практичних заняттях на снігу. Також там щорічно проводяться змагання – відкрита Першість гірськолижного клубу НТУУ "КПІ" з гірських лиж та сноубордингу. На часі плани відродити ці види як студентський спорт.

Уже втретє влітку студенти – члени спортивно-оздоровчого гірськолижного клубу НТУУ "КПІ" "Політехнік" оздоровлюватимуться в найсучаснішому гірськолижному центрі Карпат – Буковелі (Івано-Франківська область). Там створено всі умови для проведення семінарів з гірського та пішохідного туризму, використання теоретичних знань на практиці, літніх гірськолижних тренувань. Чудова природа, озеро, розвинена інфраструктура доповнюють активний відпочинок і релаксацію після напруженої сесії та тренувань. А піднявшись на вершини навколишніх гір, можна помилуватися  неповторними краєвидами Карпат.

Запрошуємо всіх бажаючих долучатися до членів клубу та спробувати свої сили в гірських лижах і сноубордингу –  цих чудових видах спорту й відпочинку.

Л. Троценко, голова гірськолижного клубу