Чергове засідання профспілкового комітету співробітників НТУУ «КПІ» відбулося 23 листопада в залі засідань Вченої ради. Розглядалися питання про результати роботи VII з’їзду Профспілки працівників освіти і науки України (доповідач – В.І.Молчанов); про організацію інформаційного забезпечення діяльності профспілкових бюро підрозділів (доповідач – М.О.Безуглий); про вступ профспілкової організації співробітників НТУУ «КПІ» до Євразійської асоціації профспілкових організацій університетів ЄАПОУ (доповідач – М.О.Безуглий); про затвердження плану заходів і кошторису витрат профкому на проведення різдвяних та новорічних свят (доповідачі – В.І.Молчанов, О.І.Шейко) та ін.

У своєму виступі В.І.Молчанов, зокрема, поінформував про звіт на VII з’їзді голови Профспілки працівників освіти і науки України  Л.С.Сачкова, в якому йшлося  про основні здобутки та проблеми, над якими працював ЦК Профспілки в 2005-2010 рр.: питання оплати праці, якість підготовки молодих педагогічних кадрів, постійний контроль за охороною праці. Значну увагу за звітний період ЦК Профспілки приділяв соціальному партнерству з владою. Також було наголошено на необхідності більш суттєвої підтримки галузі на державному рівні та піднесенні престижу професії викладача. Відкритим голосуванням головою Профспілки працівників освіти і науки України обрано Георгія Федоровича Труханова. Голову профкому НТУУ «КПІ» В.І.Молчанова знову обрано до складу ЦК Профспілки.

З повідомленням про результати роботи профбюро підрозділів зі створення своїх інформаційних сторінок на сайтах підрозділів виступив голова комісії з інформатизації та міжнародного співробітництва М.О.Безуглий. Серед кращих названо профспілкові організації НТБ, ПБФ, ФЛ. Профбюро ЗФ відзначено як краще з інформаційного забезпечення. Було ухвалено рішення про проведення наступного моніторингу інформаційних сторінок через 2 місяці. 

Присутнім також було надано інформацію про участь профспілкових організацій НТУУ «КПІ» у ХХІІІ з’їзді Євразійської асоціації профспілкових організацій університетів (ЄАПОУ) та про запрошення стати повноправним членом цієї асоціації. Одноголосно було прийнято рішення про вступ профспілкової організації співробітників до лав ЄАПОУ; підготовку відповідних документів та проходження процедури вступу доручено комісії інформатизації та міжнародного співробітництва профкому.

Після обговорення було прийнято рішення про централізоване фінансування профкомом придбання близько 700 квитків на дитячі новорічні вистави, що відбуватимуться в Українському домі, цирку, Жовтневому палаці, Ляльковому театрі, театрі ім. Івана Франка. Повідомлено про можливість додаткового залучення коштів профбюро підрозділів для придбання додаткових квитків.

Також було розглянуто поточні справи та вирішено кадрові питання.

За інф. профкому співробітників