2 червня 2010 року в Науковому парку “Київська політехніка” було проведено круглий стіл на тему “Трансфер технологій в Україні, практика та перспективи”, організатором якого виступив Український науково-технологічний центр. Основною метою заходу було поширення та обмін досвідом у галузі трансферу технологій серед українських організацій. Захід відвідав експерт європейської програми “Підтримка наукоємних та інноваційних підприємств, а також трансфер технологій у бізнес в Україні” Деклан Гордон Керролл – провідний фахівець у галузі трансферу та комерціалізації технологій. Презентація експерта була насичена корисною інформацією щодо стимулювання інноваційної активності

шляхом трансферу технологій, а також подолання розриву між дослідженнями та ринком.

На меті європейської програми “Підтримка наукоємних та інноваційних підприємств, а також трансфер технологій у бізнес в Україні” створення п’яти технологічних парків, п’яти наукових центрів, трьох інноваційних кластерів, 20 Spin-Off/Spin-Outs компаній та 20 Start-Up компаній. Всього 53 проекти, що будуть реалізовані в Україні.

У роботі круглого столу взяла участь заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Ксенія Михайлівна Ляпіна, народний депутат України.

Також було презентовано проекти Програм сталого розвитку Інституту фізики (Київ), Інституту радіофізики та електроніки (Харків), Інституту технічної механіки (Дніпропетровськ).

Представники Наукового парку “Київська політехніка” презентували свій досвід у галузі трансферу технологій, а також доповіли про інструменти, що використовуються для просування українських технологій у світі.

Ярослав Кологривов, директор з питань інтелектуальної власності Наукового парку “Київська політехніка”