Олімпіада з англійської мови

Олімпіада з англійської мови серед студентів технічних спеці­альностей НТУУ”КПІ” відбулася на ФЛ 14 квітня. Її учасниками стали по два представники  від кожного факультету/інституту (переможці факультетських олім­піад). Олімпіада складалася з двох частин – письмової та усної, завдання не містили термінології, характерної для певної спеціальності, було включено лише вправи із загальної англійської, проте досить високого рівня.

Атмосфера панувала творча та змагальна. Усі проявили себе найкращим чином: комусь вдалося набрати більше балів, хтось при розв’язанні завдань вико­ристав свою незрівнянну інтуїцію. Переможцями стали: перше місце – Микола Гавриленко (ММІ), друге – Оксана Павленко (ФММ), Олена Кріса (ВПІ), третє – Ярослав Масай (ІПСА), Денис Тка­ченко (ІЕЕ).

Вітаємо переможців! Хай щастить усім, хто взяв участь в олім­піаді цього року, та запрошуємо до участі всіх бажаючих на наступний рік!

Л.Конопленко, викладач каф. АМТС №2, ФЛ

Іноземна – молодим фахівцям

Викладачі кафедри англійської мови технічного спрямування №2 ФЛ у своїй  роботі використовують різноманітні форми та методи навчання. Викладачі секції англійської мови ІХФ у квітні  організували і провели для студентів I-IV курсів інженерно-хімічного факультету семінар-зустріч з директором офісу програм ім. Фулбрайта (США) у м. Києві паном Мироном Стахівим на тему “Студентське життя у США, система освіти та можливості академічних обмінів”.

Студенти були залучені до обговорення теми та мали можливість ставити питання й дискутувати. Особливий інтерес викликала  інформація щодо порівняння специфіки освіти, стипендій, плати за навчання, науково-дослідницької діяльності, спортивних студентських змагань в Україні та США.

Семінари із представниками англомовних країн регулярно проводяться на ІХФ, тож майбутні інженери добре розуміють переваги й перспективи використання англійської мови у своїй професії, що підвищує їх мотивацію до вивчення іноземної мови.

Л.І.Карпець, О.В.Ящук, О.М.Медкова, ст. викладачі КАМТС №2 ФЛ

Олімпіада з німецької мови

Вартою уваги в освітньому просторі НТУУ “КПІ” є подія, що вперше відбулася у квітні 2010 року на кафедрі теорії, практики та перекладу німецької мови – перша вузівська олімпіада з німецької мови для студентів I-II курсів технічних факультетів.

Головною метою будь-якої олімпіади є не просто виявити студентів з кращими знаннями з того чи іншого предмету або спеці­альності, а показати студентам, якого рівня вони вже досягли, мотивуючи їх таким чином до подальшого вдосконалення знань.

Усі студенти-учасники олім­піади показали високий теоретичний та практичний рівень знань B1 з німецької мови. Переможцями олімпіади стали: перше місце – А.Охрименко (ВПІ, гр.СК-91, 1-й курс); друге – Є.Мартов (ММІ, Спільний українсько-німецький факультет, гр.МІ-81, 2-й курс); третє місце розділили між собою Ю. Тишкевич  (ММІ, Спільний українсько-німецький факультет, гр.МІ-81, 2-й курс) та О.Іллюша (ФСП, гр.СП-94, 1-й курс).

Приємно відзначити той факт, що ці студенти правильно розставили пріоритети у своєму житті, надаючи великого значення вивченню іноземної мови.

О.О.Беззубова, викладач німецької мови