21-27 березня 2010 року під девізом «Разом задля якості освіти» відбулися презентації 16-ти польських університетів, організовані Польською освітянською фундацією «PERSPEKTYWY» за сприяння Українсько-польського центру НТУУ «КПІ».

Мета презентацій – ознайомити з можливостями отримання освіти в університетах Республіки Польща та обговорити на «круглих столах» напрямки наукового співробітництва, співробітництва студентських організацій, мобільності студентів та викладачів, а також проведення змагань студентських футбольних команд університетів Республіки Польща і України «СТУДЄВРО-2012».

Презентації пройшли в Дніпропетровську (в Національному гірничому університеті, Дніпропетровському національному університеті ім. О.Гончара, Дніпропетровському університеті економіки і права), в Донецьку (в Донецькому національному технічному університеті та в Донецькому національному університеті), в Харкові (в Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна, Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут»).

Від Українсько-польського центру НТУУ «КПІ» в презентаціях узяв участь проректор, директор Українсько-польського центру НТУУ «КПІ» С.І.Сидоренко, в заходах у м. Харкові – генеральний консул Республіки Польща в Україні п. Гжегож Сирочинський.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні п. Я.Ключковський і генеральний консул Республіки Польща в Харкові п. Г. Сирочинський висловили підтримку ідеї проведення заходів «СТУДЄВРО-2012» в Україні в 2010 році і в Польщі в 2011 році.

Проведені заходи дали можливість польським та українським університетам домовитися про організацію співпраці, обговорити нові можливості для започаткування освітніх, наукових, гуманітарних контактів, спільної участі в європейських наукових програмах та конкурсах.

На засіданнях ініціативних робочих груп з підготовки «СТУДЄВРО-2012» – польсько-українського футбольного турніру студентських університетських команд у містах Харкові та Донецьку – було обговорено конкретні завдання, пов’язані з проведенням турніру.

За результатами обговорення в Харкові і Донецьку, загальна схема проведення в Україні першого етапу заходів «СТУДЄВРО-2012» в українсько-польському форматі є такою: термін заходів – 3-тя декада вересня; склад груп – по 3 польські та по 3 українські команди в кожному місті; команди, які зайняли перші і другі місця в групах, розігрують звання переможця.

Було також підкреслено, що паралельно з організацією футбольних змагань необхідно розпочати і супутний проект – підготовку волонтерів для обслуговування заходів «ЄВРО-2012» в містах Донецьку та Харкові в червні 2012 року (студентські сервісні загони, студентські журналістські загони та ін.). До організації футбольного турніру запрошуються також університети Дніпропетровська, Львова та Києва.

Інф. департаменту міжнародного співробітництва

Дата події