На засіданні адміністративної ради університету 19.08.2020 року було обговорено ряд важливих питань:

1. Питання про особливості початку навчального року в КПІ доповідали перший проректор Юрій Якименко і проректор Наталія Семінська. За їхньою пропозицією і в результаті широкого обговорення членами адміністративної ради університету було одноголосно ухвалено відповідне рішення. Воно ґрунтувалося на результатах проведеного громадського обговорення цього важливого питання.

В обговоренні взяли участь 8 427 осіб, з них 7957 студентів (37% від загальної кількості), 464 НПП та співробітників (10% від загальної кількості).
За результатами обговорення голоси розподілилися так:

  • «За дистанційне навчання» – 57,6%
  • «За змішане» – 39,7%
  • «Інше» – 2,7%.

Таким чином, з 1 по 21 вересня освітній процес відбуватиметься у дистанційному режимі, а вже з 21 вересня, можливо, вноситимуться корективи з огляду на епідеміологічну ситуацію, яка складеться.

Винятком є лише іноземні студенти, які прибули в Україну на підготовчі курси. За словами першого проректора КПІ Юрія Якименка, організувати таку роботу буде ефективніше через невеликі групи цих студентів.

В окремих випадках у лабораторіях університету зможуть працювати аспіранти за умови чіткого дотримання ними протиепідемічних санітарних вимог (температурний скринінг, масковий режим, використання антисептичних засобів тощо).

За рішенням адмінради видано наказ та Регламент організації освітнього процесу у дистанційній формі.

2. Проректор Наталія Семінська наголосила, що головним джерелом інформування та комунікації студентів в онлайн-режимі можуть бути тільки офіційні ресурси університету, факультетів/інститутів (зокрема телеграм-канали, боти деканатів факультетів/інститутів). Забезпечити їхню безперебійну роботу і нести персональну відповідальність за контент і функціонування цих ресурсів повинні керівники підрозділів.

3. Щодо поселення в гуртожитки. Поселення відбуватиметься виключно з дотриманням чинного законодавства та інструктованих матеріалів, а також вимог та рекомендацій МОЗ України, затверджених урядом. Директор студмістечка КПІ Олександр Іщенко зазначив, що 2 500 студентів у гуртожитках – це та кількість, при проживанні яких ще можливо дотримуватись протиепідемічних заходів, визначених МОЗ.

4. За інформацією Юрія Якименка, організувати цілком безконтактне подання оригіналів документів абітурієнтами неможливо. Очікується, що протягом 27–31 серпня університет відвідає понад 5 тисяч майбутніх першокурсників. Для забезпечення протиепідеміологічних заходів подача оригіналів буде здійснюватися відбірковими комісіями у корпусах факультетів/інститутів, що одночасно дасть змогу і уникнути скупчення людей, і познайомитися вступникам з місцем їхнього майбутнього навчання. Окрім того, по території університету буде нанесена розмітка для дотримання соціальної дистанції та працюватимуть волонтери. 

Усім вступникам для максимальної поінформованості та адаптації буде вручено інформаційний пакет.

5. Проректор з адміністративної роботи Вадим Кондратюк доповів питання про підготовку матеріальної бази університету до нового навчального року. За його інформацією, комплекс запланованих робіт відбувається за раніше затвердженим графіком. На сьогодні університет забезпечений необхідною кількістю засобів особистого захисту. Додаткові закупівлі протиепідемічних засобів плануються по мірі їх використання і можливого виникнення нових потреб університету.

Дата події