Чергове засідання профспілкового комітету співробітників університету відбулось 25 вересня 2014 року.

Було розглянуто такі питання:

1. Про хід реалізації рішень профкому щодо збору благодійної допомоги у зв'язку з подіями на сході України (доповідач – О.І.Шейко).

2. Про ініціативи Міністерства фінансів України "Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної ситуації в Україні" (доповідач – В.І.Молчанов).

3. Про підготовку звітно-виборної конференції профкому співробітників НТУУ "КПІ" (доповідач – В.О.Корсаков).

З першого питання порядку денного заступник голови О.І.Шейко повідомив про поточну ситуацію зі збором коштів силами профспілкового активу та факультетських кураторів Благодійного батальйону НТУУ "КПІ". Станом на 25 вересня зібрано близько 110 тисяч гривень, частину яких за рішенням підрозділів витрачено на заходи, перелік яких постійно оновлюється на сайті  Благодійного батальйону (http://volunteers.kpi.ua). Також кошти акумулюються на рахунку профспілкового комітету для допомоги співробітникам, призваним до лав Збройних сил України в березні-серпні 2014 р., та членам їх сімей (станом на 25 вересня таких коштів зібрано 42 тисячі гривень). З інформацією виступили куратор батальйону Олена Миколаївна Бєляєва, представники Всеукраїнського об'єднання "Патріот", з яким співпрацює Волонтерський батальйон НТУУ "КПІ", – Анна Анатоліївна Майборода та Олеся Фаворська.

З приводу ініціатив Кабінету Міністрів України, що турбують громадськість та, зокрема, є в розпорядженні ФПУ й ЦК профспілки освітян, інформацію надав голова профкому В.І.Молчанов. Оскільки варіантів проекту Закону "Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної ситуації в Україні" поширено вже не один, виникає багато запитань до положень як окремих урядових ініціатив, так і до проектів законопроекту в цілому. Оскільки ще жоден документ до парламенту не поданий, то характеризувати по суті ці пропозиції не доводиться, проте складається враження, яке поділяють усі представники профспілкового руху, що розробляється черговий перелік заходів, як залізти до кишені людини праці. Консолідована позиція профспілкового комітету співробітників НТУУ "КПІ", прийнята на засіданні, полягає в розробленні комплексу заходів по недопущенню прийняття урядових та парламентських рішень, що порушать існуючий порядок в умовах формування навантаження викладачів та науково-педагогічних працівників, рівня оплати праці всіх категорій працівників, порядку встановлення їм надбавок тощо. Учасники засідання висловили готовність активно долучитися до протестних акцій у випадку проштовхування подібних антисоціальних рішень з боку представників владних інституцій.

Щодо третього питання порядку денного, то було обговорено та прийнято рішення про затвердження квот та норми представництва делегатів від підрозділів на звітно-виборну профспілкову конференцію, яка відбудеться в грудні 2014 року.

Інф. профкому співробітників

Дата події