Співробітники Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку Катерина Дорошенко і Віктор Путренко (на фото) пройшли стажування у Ванкуверському острівному університеті (Канада) й отримали сертифікати про вдосконалення викладацьких умінь та розробку навчальних програм у галузі географічних інформаційних систем.

Стажування здійснювалось у межах проекту "Закладення основи інфраструктури просторових даних: забезпечення бази в українському уряді для підтримки стабільного економічного зростання", який реалізується в Україні за підтримки канадського уряду Ванкуверським острівним університетом (ВОУ) та його українськими партнерами: Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку НТУУ "КПІ" та географічним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Навчання відбувалося впродовж травня 2014 р. на базі факультету міжнародної освіти ВОУ. Основними його напрямами стали розробка курсів з викладання геоінформаційних систем, методика дистанційного навчання, прикладне використання геоінформаційних систем при створенні інфраструктури геопросторових даних, методи обробки космічних зображень. Одночасно з початком стажування відбулося підписання фінальної угоди між НТУУ "КПІ" та ВОУ про співпрацю в рамках даного проекту.

Під час навчання стажисти не лише плідно працювали з канадськими викладачами, але й мали нагоду ознайомитися з природною та культурною спадщиною Британської Колумбії. Зокрема, вони відвідали національний природний парк Пасифік Рим, столицю провінції Вікторію та Центр з інтерактивних досліджень сталості в Університеті Британської Колумбії.

Сподіваємося, що канадський досвід у галузі геоінформатики допоможе Віктору Путренку та Катерині Дорошенко в їх подальшій науковій та педагогічній діяльності при розробці відповідних навчальних програм та курсів.

Інф. СЦД