Працівники Центру культури та мистецтв НТУУ «КПІ» неодноразово були на літературно-музичних вечорах у нашій бібліотеці, присвячених видатним постатям історії і культури Польщі. Вечори проводять співробітники бібліотеки разом із заслуженим працівником НТУУ «КПІ» В.П.Сапроновою.

Хочу наголосити, що сама бібліотека – витвір мистецтва, і те, що відбувається в конференц-залі під час вечорів, інколи нагадує ту історичну епоху, яка висвітлюється в цікавих доповідях. Чудові великі слайди, вдало підібрані головним бібліотекарем М.О.Мірошниченко, і музичні ілюстрації (за роялем  також вихованка КПІ В.М.Караваєва) доповнюють цікаву розповідь Валентини Петрівни. Мимоволі поринаєш у небесні звуки мелодій Баха, Бетховена, Моцарта, Шопена. Я відвідала майже всі імпрези, і вони залишили яскраві спогади. Особливо запам’яталися розповіді про незрівнянну співачку Соломію Крушельницьку (ми мали можливість почути її голос), про життя і кохання геніального французького письменника Оноре де Бальзака та Евеліни Ганської. Велике враження справив блискучий вечір, присвячений видатній польській жінці, геніальному вченому, лауреату двох Нобелівських премій, яка разом із чоловіком, П’єром Кюрі, відкрила хімічний елемент радій – Марії Склодовській-Кюрі. Доповідач цікаво і в доступній формі ознайомив нас з науковими фактами в галузі фізики і хімії. Також доречними є книжкові виставки, що доповнюють вечори.

Отже, ми, співробітники, сусіди бібліотеки, які теж дуже часто зустрічаються в нашій Картинній галереї з прекрасними витворами мистецтва, бажаємо подальших успіхів організаторам цього цікавого культурно-освітнього циклу в бібліотеці.

Т.П.Купріянова, доглядач Картинної галереї